drinkman Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Witam Panowie i proszę o pomoc. Mam problem z doborem kolorków w/w firmy.Zniechęciłem się już całkowicie do Humbrola(cały Abrams do zmycia ) w związku z czym postanowiłem się przywitać z farbkami Vallejo a muszę je zakupić przed powrotem do Danii bo tam o takich wynalazkach mało kto słyszał W związku z tym moje pytanie brzmi: -Jakie kolory powinny być użyte do: 1.podstawowe 3 kolorowe kamo 2.kolor z czasów op. Pustynna Burza bo nieco się różni od tego z Iraku 3.no i ważne bardzo bo PBR z kompletem blach czeka, a mam zamiar z warsztatem startować-jakie kolory powinny być na sprzęcie z czasów wojny w Vietnamie? Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za chaotyczność posta,ale rodzina nie rozumie czasami dylematów "zboczeńców klejących zabawki":P i wygania sprzed kompa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 1.podstawowe 3 kolorowe kamo Jeżeli takie kolory Ci odpowiadają: (po różnych zabiegach lekko ściemniały) to nr: zielony: Reflective Green 890, miejscami można rozjaśniać dodając żółtego, np. 952 Lemon Yellow. brąz: German Cam.Medium Brown 826 wymieszany z Flat Brown 984 czarny to czarny 950, jakbyś chciał to możesz go łamać jakimś szarym albo białym. Do pustynnych polecam Iraqui Sand 819 albo 847. Wszystkie nr z palety Model Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam i dziękuję za odpowiedź. Piaskowy-819 nabyłem już metodą kupna:)Lekko drażniące w tym jest,że co tabela przelicznikowa to inne głupoty pokazuje. Z uporem maniaka będę drążyć dobór kolorów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi