Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam Su 22 M4 skala 1:72 Pantera, prosto z pudła,malowany humbrolem,astrą,valejo ,agamą; suche pastele.wash i filtry MIG. Kalkomanie z zestawu/masakra rozpadały się /widać srebrzenie mimo danego pod spód połysku. Model w barwach 7 pułku lotnictwa bombowo-rozpoznawczego/kamuflaż fabryczny/przed remontem . Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Model naprawde ładny godny podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dd1968 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Sorki , ale dla mnie nie ma tu nic do "podziwu" Wykonanie pozostawia wiele do życzenia, a kamo to jakieś sci - fi. Jeżeli "przed remontem' to anteny na zielono. Skąd Ci przyszlo do głowy że spód powinien być szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Sorki , ale dla mnie nie ma tu nic do "podziwu"Wykonanie pozostawia wiele do życzenia, a kamo to jakieś sci - fi. Jeżeli "przed remontem' to anteny na zielono. Skąd Ci przyszlo do głowy że spód powinien być szary? Wzór i barwy z tego zdjęcia maszyny przed remontowej w/g mnie i nie tylko mnie na spodzie jest szary a jak sie przyjrzysz to anteny są zielone na modelu "Wykonanie pozostawia wiele do życzenia" A jakieś konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Robercie skoro tak się upierasz przy swoim (że spód był szary), to faktycznie nie przestudiowałeś merytorycznie historycznej kolorystyki naszych Su-22. Trochę sam strzeliłeś do własnej bramki pokazujac fotke samolotu. Na niej widać, że zieleń anten jest wyraźnie inna od kamuflażu. Tymczasem na zbliżeniu statecznika pionowego u Ciebie widać brązową plamę wchodzącą na powierzchnię antenową. Poza tym brak u Ciebie tak malowanych anten na krawędziach natarcia skrzydeł i statecznika pionowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Nie upieram się przy tym szarym to jest moja interpretacja fotki i być może nie mam racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi