kermit zaba Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Witam! Po skończeniu T-72, biorę się za następnego Sowieta, tym razem desantowego. Bohaterem dramatu będzie BMD-2 z naszej ukochanej firmy ACE Malowanie planuję trójkolorowe (piaskowy-czarny-zielony), myślę też nad zrobieniem wnętrza, oraz przedziału silnikowego, więc jeżeli ktoś będzie mieć jakieś materiały, przekroje, rysunki to z przyjemnością skorzystam. Jak na narazie to najwięcej zdjęć znalazłem na stronie producenta, gdzie można sobie obejrzeć IN BOX. A teraz to co zmontowałem do tej pory: Wanna kadłuba wymagająca podklejenia, tak żeby zechciała logicznie się poskładać: Góra kadłuba ze spiłowanym falochronem, będę go dorabiać z blaszki: Koła jezdne, mają przewiercone otwory no i przede wszystkim nadany odpowiedni kształt: Życzcie mi powodzenia Cytuj
TankRed1070 Napisano 2 Września 2009 Napisano 2 Września 2009 Zacytuję Temir-a2: witaj w "Brygadach Męczenników al ACE"!!! Życzę powodzenia i będę pilnie śliedził rozwój akcji gdyż ten pojazd figuruje na szczycie mojej listy zakupów. Co do malowania: planujesz jakieś bojowe? Czeczenia?, Afganistan? Gruzja? Zaszalej z nim a co! Pozdrawiam Cytuj
kermit zaba Napisano 5 Września 2009 Autor Napisano 5 Września 2009 Wdzięczny modelik, ma ok. 80mm długości i na tych 80mm tyle operacji do przeprowadzenia, że szok... Malowanie tak jak pisałem, ale z racji małej ilości materiałów nie wiem na ile było "bojowe". Chciałbym go zrobić z interwencji w Afganistanie, możliwe, że najlepszym kamo będzie takie jak zrobiła Żapcia w swoim. Panie i Panowie jak macie jakiekolwiek informacje to dawajcie, bo mam szczere chęci zrobić to co pod pancerzem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi