matik95 Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Witam Chciałbym zaprezentować wam 2 model jaki wykonałem Jest to T-72 w skali 1:48 firmy Kitech. Spasowanie niektórych elementów jest poprostu koszmarne jednak sam model nie jest zły . Dostałem go od kolegi w stanie powiedzmy nie najlepszym (miał sklejone podwozie bez najmniejszej inwencji pilnika czy piłki, zalane część elementów klejem a kilka części gdzieś sie zawieruszyło). Jednak postanowiłem zrobić tego potworka Z efektu jestem zadowolony. Malowanie jak i zgodnośc jeśli chodzi o detale to czysta fikcja . Pozostało jeszcze brudzenie podwozia od wewnątrz. Model malowany farbami Pactra. Model prawdopodobnie wyląduje na małej podstawce. Oto zdjęcia: Do tego modelu wykorzystałem równiez częśći innych modeli (np. mniejsza beczka pochodzi z T-34/85) Zapraszam do oceniania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Zabawka... i to niestety tyle z mojej strony... Bo w ogóle nie przypomina T-72 a i samo wykonanie też nie za dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Racja jest to zabawka. Jednak jak na model za ok 20zł to chyba nie jest tak źle. Modele robie dla siebie bo sprawia mi to przyjemność i nie staram sie odtwarzać super wiernej repliki. Jest to dopiero mój 2 model więc na super wykonanie narazie nie można liczyć. Macie jakieś konkretne uwagi co do wykoniania?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Witaj Ja mam wątpliwości co do belki drewnianej zamocowanej do fartucha ponieważ nie widziałem jeszcze żadnego T-72 z tak umocowanym palem a po drugie to dolna część fartucha jest z gumy i nie za bardzo jest możliwe takie umocowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Upss no to wpadka ale postaram sie to poprawić myśle że nie będzie z tym problemu. W takim razie gdzie powinna być zamocowana belka?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Z tyłu pod zbiornikami http://data.primeportal.net/tanks/andre_patschke/t-72/t-72_10_of_11.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Jak dla mnie wypas Podoba mi się kamo. Co do modelu - faktycznie zabawka - wszystkie czołgi z tej firmy i tej skali mają takie same podwozia. Uwagi - belka powinna być z tyłu - nawet masz nie zaszpachlowane dziury pozostawione na jej mocowanie ;) (3 zdjęcie). Mogłeś pokusić się o pomalowanie liny z przodu na jej naturalny kolor. No i łączenie beczki do poprawki... A teraz pytanie - kalki były w zestawie? Zamontowałeś mu układ napędowy z silnikiem etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Dzięki za podpowiedź belka zaraz będzie na swoim miejscu Więc jaki kolor liny proponujecie?? Kalki były ale sie zapodziały te na modelu to częściowo dragon a częściowo jakiś zestaw do ruskich czołgów Silnika nie zamontowałem ponieważ kolega zaczął przy nim majstrować i silnik padł niestety nie udało sie go odratować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Ta belka powinna być umieszczona pod tylnymi beczółkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Macie jakieś konkretne uwagi co do wykoniania?? Widoczne ślady łączenia form. Dodatkowe ogniwka na tylnym pancerzu wtopiły się w pancerz. Błoto na nim wygląda jakbyś chciał coś ukryć. Poza tym widać tylko błoto jako jakieś grudki, nie widać przejść, kurzu. Brudny czołg z czystymi znakami. Nie wiem, czy masz sklejone jakieś "czyste" modele? Z tematu o froncie wschodnim trudno coś wywnioskować, bo zdjęcia są nieostre. Robiąc od razu "brudne" modele sporo ryzykujesz. Brudzenie powinno uatrakcyjnić model a nie go zakrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 16 Września 2009 Share Napisano 16 Września 2009 Witaj jeśli jest to twój drugi model to Ok. Ps:Zmień podstawkę z tą trawą na taką z błotem aby pasowała do modelu ,bo chyba w tej trawie się tak nie wypaprał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 16 Września 2009 Autor Share Napisano 16 Września 2009 Witam. Model nie jest jeszcze w 100% skończony jest jeszcze kilka rzeczy do przeróbki, kurzenie wozu i poprawienie błocenia. Pierwszy raz testowałem robienie błota i wyszło jakie wyszło. Podstawke postaram sie zrobić a trawke widoczną na zdjęciach do niej wykorzystać. Mam np pomysł żeby tego nieszczęsnego teciaka postawić na jakiejś polnej zabłoconej drodze Pozdrawien i dziękuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi