Erolek Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Przedstawiam walkaround śmigłowca -a właściwie dwóch śmigłowców (numery taktyczne 279 i 277) Agusta Westland AW-139 będących na uzbojeniu 301 dywizjonu, 3 skrzydła operacyjnego Irlandzkiego Korpusu Powietrznego. Są to dwa z 6 śmigłowców zakupinych przez Irish Defence Forces w latach 2006-2008. Walkaround powstał dzięki uprzejmości personelu bazy lotniczej Baldonnel, którą miałem okazję wczoraj zwiedzać. Kolejne walkaroundy samolotów uużywanych obecnie i dawniej przez Irlandzki Korpus Powietrzny - na dniach. Trochę o śmigłowcu na stronie Irish Defence Forces Tak więc do rzeczy: AW-139 nr taktyczny 279, Numer fabryczny 31145, dostarczony 28.111.2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 AW-139 nr taktyczny 277, Numer fabryczny 31078, dostarczony 29.05.2007 Śmigłowiec właśnie kończył przegląd po 800 godzinach lotu. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Bardzo fajny walkaround. Trzeba będzie kiedyś trzasnąc jakiś irlandzki model . A tak poza tym, to te france latają rano nad moją głową (na szczęście czasami) gdy przylatują do jednostki w Kilkenny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 No właśnie - tak przy okazji - czy ktoś robi w ogóle modele tych latadeł: Pilatus PC-9 DH Vampire T.11 Fouga CM-170 Agusta Westland AW139 CASA CN.235 DH Chipmunk W skali 1:72 albo 1:48? P.S. A Ty byś na privki zaczął odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Temat nie powiem ciekawy.Ale tak z innej beczki-podobno w głównym budyku tegoż lotniska są podobno jakieś starsze samoloty-interesuje mnie to poniewaz znalazłem gdzieś w necie info że muzeum w Dublinie ma jakiegoś Hurricanea i wg tejże informacji miał on być podobno na Baldonelu.Swoja drogą tyle razy człowiek przejażdza obok i jakoś nie wpadł na ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Zwiedziłem całą bazę. Hurricane'a na mają na stanie. Mam obfotografowane wszystkie samoloty, które stoją w Baldonnel i jak tylko zejdę się w sobie to będę systematycznie wrzucał walkaroundy. Niestety - jak pojawisz się u wrót bazy to Cię nie wpuszczą. Trzeba dzwonić przez HQ i tam będą stosować spychologię. Po jakichś dwóch dniach wydzaniania i mailowania powinno Ci się udać zaklepać sobie termin. Niestey - tylko poniedziałek-środa za dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi