voseba Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Sporo czasu minęło od ostatniego posta co nie znaczy, że się nic nie działo. Działo się i to sporo chodź przy mniejszej ilości wolnego czasu. To co kasta dostała kolor poszło wszystko do kreta bezbarwny zaczął odpadać. No nic jedziemy dalej. Kasta dostała ponownie kolor. Najpierw szary podkład Tamiya, na to czerwony Motip i bezbarwny Motip. Wyszło coś takiego. Ktoś może pomóc jak temu zaradzić na przyszłość gdzie robię błąd???? Na razie poszły dwie warstwy Clearu teraz chcę to spolerować papierem 2500 i położyć jeszcze jedną, ale zapewne będzie to samo więc co i jak robić żeby było OK. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Silnik jeszcze do końca niezrobiony. Położony do przymiarki. created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Doszedłem do porozumienia z nakładaniem Clearu. Jeszcze jedna warstwa i polerka. Czy linie podziału można zrobić czarnym flamastrem(markerem) czy to nie będzie działało??? Wsadziłem do przymiarki wnętrze do kasty. Nie za bardzo to jest spasowane, najbardziej tył gdzie jest prawie 2mm szpara chyba że jak dołożę szybę to w tedy będzie to pasować. created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Co do markera do linii podziału - według mnie, lepiej to wychodzi rozcieńczoną, ciemno szarą farbą. Po prostu brać na jakąś igłę, czy coś cienkiego i zapuszczać linie podziału blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Ciemno szary??? Czarny mi się jakoś nie podobał jak widziałem na innych modelach, ale ciemno szary dobrze będzie??? Pokryje czerwień??? Masz może jakieś fotki z takim liniami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Ja fotek nie mam, ale chłopaki na forum robili ciemno szarym i było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Możesz też do koloru bazowego dolać trochę czarnej i ciemniejszym kolorem zrobić linie podziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi