Polak92 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 Modelik relaksacyjny więc nic nie poprawiałem. Zaszpachlowałem tylko otwory do przyklejenia błotników, oraz nawierciłem otwory po śrubach od błotników. Położony podkład z Surfacera 1000 i lekki preshading. Zrobię go w malowaniu piaskowym z małymi akcentami zieleni, którymi będą 3 koła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Doszło malowanie , znów spróbowałem CM tym razem dałem większy kontrast. Użyłem farb Vallejo Model Color : pale stone i burnt umber. Na lewym boku bodczas maskowania odeszła farba, podmalowałem to miejsce pędzelkiem, mam nadzieję ze po filtrach itp. jakos to będzie wyglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Kolejny etap, czyli sido, kalki i wash. Tu widać jak wash wszedł pod kalke, coś trzeba bedzie z tym zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Rozwalają mnie uproszczenia szczególnie wydech Jak na model OOTB wygląda przyjemnie. Fajnie będą wyglądać zielone kółka. Niebawem zacznę ten wózek, czekam na więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 No to chyba przed ostatni etap. A więc skleiłem wszystko do kupy , i stwierdzam , że gąski Trumpka to ciężka materia, przy zakładaniu miejscami odeszła farba. Musiałem też zeszlifować 3 zęby w kole napędowym.Nałożyłem na niego 3 warstwy filtru w kolorze białym. Kurzenie to zmieszane 3 pastele: biała 80%, żółta 5%, brązowa 15%, uzyskałem cos w stylu pigmentu Dry mud MIGa. Utrfalone rozcieńczlanikiem do emali Wamodu. Pozostało jeszcze domalować wizjery i podmalowac ubytki na gąskach , a potem mat i będzie koniec. Trochę przesadziłem z pigmentami na dachu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Słońce nie pomalowałeś peryskopów. Jaka to farba, wyglada obiecująco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Słońce a Ty nie czytasz postów dokładnie, napisałem ,że to jeszcze muszę zrobić. Farba to Pale Stone Vallejo z dodatkiem różnych ilości Burnt umber też Vallejo. A znowu na dachu mocno rozjaśniona białym, również Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Praktycznie finisz. Zostało zrobić suchy pędzel na KM-ie i podretuszować wizjery. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Cosik gęsi nie siadły. Dolkej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Doklejone do 2 koła, jeszcze bardziej mają siedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi