wolvi Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Wczoraj z zamówienia przyszedł mi zestaw Dragona nr 6216 http://www.dragonmodelsltd.com/html/6216poster.htm Zestaw zostanie podzielony, między dwie różne dio i figurka B, zostanie przeniesiona w 1944 rok na ziemie polskie. Uzbrojenie stg 44 i pełny ekwipunek. Zestaw jest bajeczny, skrobankę, tylko musiałem wykonać klaczy (nie ma możliwości doklejenia tego i owego ), bo miała trochę nadmiaru plastiku. z zestawem dostałem pakiet ekwipunku Niemców z okresu całej wojny i teraz nie muszę się o nic martwić. Co do pudełka, to znalazłem w nim dwie płytki fototrawionego ustrojstwa, jeden z duperelami od koni, hełmów i broni (są nawet ostrogi :P ), a drugi z oznaczeniami i pagonami. P.S> Czy ktoś się zna na koniach i kiedykolwiek widział uzdę może starego typu (z lat 40) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 No i po kładzeniu podkładu na najważniejszych częściach i kilka fot ekwipunku, który tam umieszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Witam. Będę sięprzyglądał bo dla mnei malowanie koników to czarna magia... Na razie wyglada fajnie. Mozę w kilku miejscach przydałoby sięlepiej oszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 ooo! fajowe! koniecznie pokaż jak malujesz figurki i koniki krok po kroczku chętnie bym coś podpatrzył, bo niestety dla mnie to też czarna magia! pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 Już koń pomalowany i czeka na kąpiele w kredach (efekt sierści), a kroczek po kroczku to postaram się przy drugiej klaczy. Malowanie pędzlem konia to katorżnicza praca jak formowanie podków, jak by co to maluje akrylami i na razie to skończoną mam tylko głowę, reszta czeka na wash i poprawę brązu. Jakiego koloru jest język konia ? szary czy różowy, bo na fotach nigdy nie pokazuje P.S> olejnymi byłoby chyba łatwiej malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 11 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2006 No i koń pomalowany, pozostało tylko pomalowanie pledu i następnie wyczyszczenie konika z brudu i posmarowanie kredami kładłem dość gęstą farbę (prosto z tubki) i mam lekki efekt sierści P.S.> żółtą farbę zetrę jak by ktoś uznał to za karygodne przewinienie i zastanawiam się czy nie zrobić mu z fototrawionki rzęs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 konik zacny. a moze pokusil bys sie na spoconego konika bedzie bardziej realistycznie, niestety nie mam pomyslu jak by to zrobic, ale poszukam zdjec bys wiedzial o co chodzi. p.s. jak widze ma to byc konik masci gniadej, wiec trza mu troszke przyczernic nogi, chyba ze sa bo na zdjeciu nie widze. jak by co tu mozesz poczytac o masci http://www.duzykon.horsesport.pl/masci_konskie/masci_koni.htm aha tak np. kawaleria ss http://www.axishistory.com/index.php?id=4807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hank Napisano 14 Grudnia 2006 Share Napisano 14 Grudnia 2006 moze znasz ale wyszperalem jeszcze taka stronke ufam ze pomoze http://www.ww2germancavalry.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 fajne fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi