Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 (edytowane) Jakis czas temu zrobiłem sobie ten model Humvee, tak dla siebie, na szybko. Zrobiłem w wersji Sił Zbrojnych Danii, ponieważ nosi bardzo ciekawe malowanie, zwłaszcza w wersji zimowej.Aby nie było nieporozumień - model nie jest repliką żadnego istniejącego, konkretnego egzemplarza, nie udało mi sie potwierdzić, aby Duńczycy dysponowali wersją M966 TOW (dysponują M 1045 TOW), ale z drugiej strony jest to jednak możliwe, ponieważ jako jedni z pierwszych mieli na wyposażeniu Humwvee z tymi wyrzutniami. Dlatego model wykonałem na zasadzie "prosto od dilera, czyli nówka nie śmigana", tzn. bez cech użytkowania, zabrudzeń, zakurzenia itp. Uważam, że modele wykonane w ten sposób też mają swój urok. Chodziło mi o pokazanie przede wszystkim cech tego samochodu, kolorystyki i odcieni. Model przedstawia wersję z nałożoną zmywalną białą farbą, nakładaną pistoletem, na cały okres działań zimowych, jako trzeci kolor maskowania. Nie jest to wersja z zamalowanym kolorem czarnym w sposób prowizoryczny, za pomoca pędzla lub szczotki. Jednak po wstąpieniu na forum, aby nie było za dużego "obciachu", postanowiłem go poddać pewnym zmianom, małemu remontowi. Zmieniłem wnętrze, podwozie, obrotnicę, samą wyrzutnię, trochę zmieniłem malowanie, panel sterujący, okablowanie wyrzutni, wlew paliwa, bagażnik wraz z zawartością, zasobniki rakiet. Tak że wyszedł mały warsztat, z którego przedstawiam kilka fotek. Gotowy model przedstawię już w galerii. Destrukcja: Zmiany: Przed remontem model tak wyglądał: Edytowane 8 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Poza tym model bez warsztatu nie trafia do galerii ... a ogólnie tym bardzo ładne toczydełko jak skończysz będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 8 Października 2009 Autor Share Napisano 8 Października 2009 Koniec remontu. Reszta w galerii. Warsztat zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 Błyskawiczny warsztat Bardzo ładny kamuflarz i cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi