Kacperek315 Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Witam. Tym razem nie pokaże mojego modelu, lecz model wykonany przed mojego tatę i dziadka jakieś 20 lat temu. Jest to model armaty, skala nieznana przeze mnie, tam samo wykonawcy tego nie pamiętają. mój tato i dziadek wzorowali się na różnych rycinach i innych replikach armat. Całość jest zrobiona od podstaw. Lufa jest wytopiona przez mojego dziadka, który o stopach metali wie wszystko. Były takie 2 modele, ale do dnia dzisiejszego zachował się tylko jeden z nich. Z biegiem czasu zaczął on niszczeć itp., a teraz wygląda to tak. I co myślicie o tym modelu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 bardzo ciekawy model, odlanie lufy wymagało niezłej formy, szkoda że poprzestali tylko na dwóch modelach, mogła by powstać interesująca kolekcja Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Pozazdrościć dziadka! Rzecz jasna, nie korzystasz w swoich modelach z kupnych luf ;) ? Fajne armaciszcze- pozdrów jego twórców ode mnie! poprzestali tylko na dwóch modelach, mogła by powstać interesująca kolekcja Teraz K315 powinien przejąć pałeczkę sztafety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Teraz K315 powinien przejąć pałeczkę sztafety No wątpię, bo nic nie pamiętam z wykładów, które robił mi mój dziadek o metalach, bo byłem małym chłopcem. Pozazdrościć dziadka! Rzecz jasna, nie korzystasz w swoich modelach z kupnych luf ;) ? Bardzo ciekawy pomysł. Może coś by z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katt Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 It was just such an "experiment-fun". Regards! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi