hanadam Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Korzystając z krótkiego urlopu wyskoczyłem na kilka dni do Brukseli. Z jakiejś poprzedniej wizyty zapamiętałem m.in. , ze mają tam fajne muzeum wojskowe. Z tym, ze jak byłem tam kilka lat temu to wszędzie były znaczki z przekreślonymi aparatami, więc wziąłem tylko w kieszeń małą małpkę.... no i pożałowałem, bo ograniczenie znieśli... No ale popstrykałem tym co miałem - i kilka fotek wrzucę na zachętę - jeśli ktoś byłby w "stolicy Europy" to warto zajrzeć do Musée Royal de l'Armée et de l'Histoire Militaire. Na początku może mało przyjemny fakt... ale miło , że poinformowali ;) Ogromną część Muzeum zajmują ekspozycje dot. XIX wieku... ale wiadomo - Napoleon... Waterloo... to wszystko mieli na miejscu Ja rzuciłem się od razu do hali lotniczej. Szkoda , ze to wszystko wymieszane tak strasznie... tylko na galeryjce na piętrze wokół hali ładnie stoją samoloty z I W.Ś. A poza tym lekko mnie wkurza, że prawie wszystko ma te ichnie czarno-żółto-czerwone kokardy... brrr No to może jeszcze kilka fotek.... jak znajdę trochę czasu to spróbuję wrzucić więcej... tylko żal , że aparat był byle jaki :( Jeszcze dodam , ze na wewnętrznym dziedzińcu stoi kupa żelastwa... ale na chwilę obecną oczywiście bez podpisów... i wymieszana straszliwie chronologicznie :( Aha....a przy wyjściu z hali lotniczej obok Enerdowskiego Mi-24 zaparkował jakimś przypadkiem szkopski Renault UE Oficjalna Strona Muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 Hmm.... zastanawiałem się gdzie umieścić ten temat... ale pomyślałem, ze skoro są zarówno samoloty jak i pojazdy to nie wrzucę tylko do jednej grupy. A tu któryś z modów przerzuca post w którym jest 5 pojazdów i kilkanaście samolotów do [M] i teraz żaden "lotnik" tu nie zajrzy :( - to już lepiej umieścić to w - bo chcę dodać tu jeszcze kilkadziesiąt fotek, głównie lotniczych... Edit...Mówisz i masz Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Dzięki Więc następna obiecana porcja samolocików: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Zainteresowanym odpowiadam : Muzeum jest w Parku "jubelpark" pośrodku między stacjami metra "Schuman" (gmach UE) i "Merode". Wstęp BEZPŁATNY (płatne jest sąsiadujące z nim Muzeum Motoryzacji). Wolno fotografować W środku sklepik pamiatkowo-modelarski... ale drogi i mały wybór. Jak ktoś szuka dobrego sklepu to polecam "POINT50" nad stacją metra Annessens w samym centrum. .jpg] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_sz Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Ok to i ja dorzucam procje fotek z tego muzem... znajdziecie je na Edit... proszę o zamieszczanie zdjęć zgodnie z regulaminem forum... Admin... Pozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi