artoor_k Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Przedstawiam in-box pierwszego modelu w skali 1:48 z uniwersum Macrossa.Jest to model myśliwca YF-19 czyli prototypu późniejszego VF-19.Dziwne jest że Hasegawa nie zdecydowała się na rozpoczęcie serii 1:48 modelem myśliwca występującego w pierwszym anime z serii MACROSS czyli VF-1 Valkyrie ale jak dla mnie jest to słuszna decyzja bo YF-19 prezentuje się dużo okazalej.Sam model wydaje się wykonany niezwykle dokładnie.Można pokazać nawet detale silników.Replika jest słusznych rozmiarów bo ma 388 mm długości. Oto pudło: A to zawartość pudła: Kalkomanie i instrukcja: Szkiełka,cud nie ma szwu na owiewce... Części modelu: Na koniec porównanie kadłuba YF-19 oraz VF-0S którego kleiłem podczas IIZKM.No...jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Chyba sylwetka bardziej mi się podoba niż u poprzednika [bez urazy ] Ciekawe, czy doczekamy się kiedykolwiek cieńszych kalkomanii w pudle hasegawy (nie liczę wersji specjalnych z kalkami aeromastera). Za to detale im ładnie wyszły.... To co Artoorze, masz co kleić do świąt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Mam wrażenie jakby mieli więcej serca do modeli z anime niż z realnego świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Chyba sylwetka bardziej mi się podoba niż u poprzednika [bez urazy ] Ciekawe, czy doczekamy się kiedykolwiek cieńszych kalkomanii w pudle hasegawy (nie liczę wersji specjalnych z kalkami aeromastera). Za to detale im ładnie wyszły.... To co Artoorze, masz co kleić do świąt? Do świąt tak Muszę znaleźć w końcu kasę żeby wydrukować elementy karabinu bo jak na razie leży i kwiczy.A sylwetka jest nie do pobicia... Mam wrażenie jakby mieli więcej serca do modeli z anime niż z realnego świata. To w sumie tak jak ja ...I dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi