czsochaj Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Po niemalże dwóch miesiącach dłubaniny, model gotowy. Miałem kilka koncepcji ostatecznego wyglądu modelu, jednak zdecydowałem się na prawie zmyte zimowe kamo. Mówiąc krótko, połowa marca, kiedy to rano i wieczorem mrozi, a w południe słońce nieźle potrafi dogrzać. Inspiracją malowania i wykonania modelu, jest ten oto teciak http://www.network54.com/Forum/110741/message/1194349466/T-34-76+M1941+in+winter+camouflage. Dla mnie takie wykonanie modelu, jest jeszcze poza moimi umiejętnościami. Czym malowałem i jak malowałem, myślę że nie ma sensu tego opisywać. Wyszło jak wyszło, mogło być dużo lepiej. Przejdę jednak już do samego modelu, a oto i on sam, bohater wielu największych bitew pancernych minionego wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Wydaje mi się że niezły tylko gąski trochę takie nie teges ale ogólnie OK. Sam ostatnio zacząłem robić coś ruskiego w zimowym kamo http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=16906&postdays=0&postorder=asc&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 (edytowane) Oczywiście jest wiele niedociągnięć, osobiście wiele rzeczy wykonał bym inaczej ale... Podoba mi się to malowanie, (tu pytanie) czy napisy sam malowałeś? Jeśli tak to dobrze wyszły Koniecznie popraw błotko, bo miejscami wygląda jak wylany klej Za ten model daję 4 - (kilka poprawek i będzie super) Edytowane 29 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Napisy to kalki, a jeśli chodzi o błoto to ostatnio mam go w nadmiarze w pracy, jesień, budowa, wszelkiej maści budowlane potwory i te na kołach i te na gąsienicach. Nawet na butach, więc awersja do błota. Ale na poważnie, jest różnego rodzaju błoto, to akurat jest z ziemi gliniastej zmieszanej z torfem. Nie uważam żeby to błoto wyglądało jak wylany klej. Ale nie twierdzę że jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Cześć, grill nad silnikiem się chyba w odwrotną stronę otwiera, drugowojenne chyba nie miały wytwornic dymu (ale może się mylę - w każdym razie nie widziałem dotychczas). No i zabierz te otoczaki z podstawki bo wygląda to paskudnie. Poza tym tak trzymać!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Nie uważam żeby to błoto wyglądało jak wylany klej. Chodziło mi bardziej o ten połysk (może jeszcze mokre), a nie o jego ilość i umiejscowieni bo to jest OK barwa też jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi