Micky Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Witam, jestem nowy na forum tak więc szybko się przedstawię : Mam na imię Maciek, mam 16 lat, a w modele bawię się już ok 2,5 roku ale z przerwami (robiłem samochody ale metalowe tzn. ich tuning), a teraz zacząłem przygodę z plastikami (kończe 1 model Audi R8 Revella - prosto z pudła i nic więcej, a fotki dam nie długo). To na tyle :P , teraz zaczynam odnawiać stary model plastikowy, który dostałem już hoho(nie pamiętam ) w pudle był złożony, ale jest świetną bazą do upiększenia go, bo odlewy są w miare szczegółowe. Zapodam kilka fotek omawianego sprzętu: I teraz fotki tego co zrobiłem(nie dużo, ale nie miałem zbytnio czasu ) Kierownica - pomalowałem oraz wyciąłem zbiorniczek na płyn hamulcowy, pomalowałem go i przykleiłem na "wysięgniku"(jak może zauważyliście w oryginale była cała czarna ) Użyte kolory to: ModelMaster: BloodRed, Silver, Steel, Flat White; Gunze: Flat Black nr12 Oraz licznik - pomalowany LCD(był czarny ) i dorobione szkiełko w miejscu "wyświetlania się" kierunków Kolory: ModelMaster: Jet Exhaust; Gunze: Clear Green Postaram się robić chociaż 1 up dziennie, żeby topic nie zatonął gdzieś na dole Pozdrawiam ALL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 Widzę, że bardzo dużo zainteresowanie moim tematem ...tak więc zarzucam gotowy tłumik, ale z efektu końcowego nie do końca jestem w pełni zadowolony, ale trudno, złożony pewnie będzie wyglądał lepiej niż luzem, ok koniec pieprzenia czas na fotki Wczoraj zarzuciłem szpachle no i dzisiaj szlifowanie: Poprawki już po podkładzie: No i skończona część: Tak dla ciekawskich farbki to MM: Steel i Silver(nie ciekawie nakłada się tą farbkę bez konkretnego rozcieńczenia jej z wodą tak więc do pędzla praktycznie odpada) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Kto ma oglądać, ten ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Ok prac ciąg dalszy, dzisiaj zrobiłem cały nowy amortyzator na wahacz tylni, ożywiłem trochę chłodnice oraz zmieniłem kolor tłumika, bo tamten wyglądał sztucznie i zabawkowo... Ok czas na fotki: Tak wyglądała "sprężyna" przed moimi przeróbkami Tak w trakcie prac: I tak gotowa część Tak wygląda chłodnica po pomalowaniu GunMetal od MM i Flat Whitem też od MM No i nieszczęsny tłumik, ale dopiero po 1 wartswie pędzlem(jutro dostanie 2,albo poprostu wezmę papier wodny 2500 i wyrównam to badziewie) Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Nieźle Ci idzie, w temat zaglądam ,ale dopiero teraz komentuje. Szkoda, że malujesz pędzlem, a do poprawy tłumika przydałby Ci się metalizer z prawdziwego zdarzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 No maluje pędzlem, bo jak narazie aerografu nie mam, bo nie mam kompresora... mój ojciec może skołuje to wtedy zakupie sobie aero ,ale nie wiem kiedy to będzie Narazie opanowuje pędzel do perfekcji, bo nie powiem przydaje się Niedługo przyjdzie paczka z Scaglietti i nie wiem czy ją zaczynać czy kończyć tą chińszczyzne, która jak patrze na inne modele np. z Tamci to wygląda jak maluch przy Aston Martinie Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Kończ , zawsze to jakiś trening . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Co racja to racja . Mam teraz trochę czasu to pomaluje chyba silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 Pora na dzisiejszy upek Dzisiaj nie chciało mi się męczyć tego czegoś to pomalowałem silnik, tzn. miska olejowa, zbiornik paliwa, żebra cylindra, kable oraz dekielki(troche je porysowałem,bo ta część wiadomo jest porysowana dość często , zdjęcia: Ogólnie baku widać nie będzie więc niektóre miejsca, w których zatrząsła mi się ręka nie będą widoczne Farbki, których używałem to: Revell 99(aluminium) oraz Flat Black od Gunze. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 Po 1 dniowej przerwie zarzucam co zrobiłem, mało a nawet bardzo mało, ale jakoś mi się nie chciało No to tak tylnią opone "zużyłem", zaszpachlowałem jame skurczową na pękniętym i tak widelcu(a raczej jego części), no i zająłem się robieniem linek i kabli idących od kierownicy, ale fotki zapodam dopiero wtedy kiedy skończe .Do tego jutro powinno przyjść Scaglietti, ale chyba zostawię je sobie na deser Prosie foteczki : Opona przed zużyciem(skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą... ) Opona po zużyciu Szpachlóweczka na części rozporowej widelca Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 No, laciek spalony fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Oponka ładna, wiesz co robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Tak jak już gdzieś tam pisałem, że warsztat stoi, bo czekam na aerograf to jednak znalazłem chwilkę czasu na brusha(ang. pędzel dla nie świadomych ) i ożywiłem łańcuch oraz tylnią tarcze (chociaż na taką na zdjęciach nie wygląda ) Dobra fotencje : Łańcuch po szlifowaniu gotowy do malowania: No i gotowy łańcuszek-pomalowane także spinki (Farby jakie użyłem to: ModelMaster: Gold, Steel, Flat Black i na spinki: Gunze Aircraft Gray I pomalowana tarcza Steelem i Flat Blackiem od MM Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witam, pamiętacie jeszcze ten model Postanowiłem, że coś przy nim porobię, tak więc papier wodny i jazda, wziąłem aero oraz farbki (Humbrol French Blue 14 + Revell Aluminium 99) i wyszedł mi taki bardzo ładny metaliczny lakier. Teraz jeszcze zabezpieczę to albo Sidoluxem, albo lakierem od Humbrola(ale boje się, że zżółknie). Efekt mi osobiście się podoba. Teraz wy oceńcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Bardzo ładny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 1:12, ale to nie to samo co wyciągnąć sobie z pudła i kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi