szalu Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Moj pierwszy powazny model. Postanowilem go pokozac w galerii mimo ze watku warsztatowego nie zakladalem - nie wiedzialem jak i co mi z tego budowania wyjdzie a ze wyszlo calkiem calkiem (wg mnie) to pokazuje na forum. Skladalem prosto z pudla bez zadnych dodatkow, figurka jest kompletnie "treningowy" tak coby cokolwiek wzbogacic model. Swoja droga - moja pierwsza figurka. A oto i foty modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Pojazd fajny podstawka tez Bloto w miare realistyczne. ale obicia zacieki to nie tak sie robi... Mimo wszystko rozumiem, bo to początki sa Radze czytac i trenowac a będzie lepiej. Bo rokujesz, tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FILIP ;) Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Bardzo fajnie ci wyszedł, a błoto naprawde realistyczne, ale mogłeś zrobić zimmerit.Chociaż ja nie jestem lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 HAHHAHAHAHHAHAHAHHAHA Filip, nie rozśmieszaj mnie. Widziałeś ty aby w projekcie Wehrmacht 1946 kiedykolwiek zimmerit stosowano? Podpowiem - wersja F nigdy nie była seryjnie produkowana (nie zdążyła), a zimmerit zaprzestano nakładać już na przelomie lato/jesien 1944 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 ale mogłeś zrobić zimmerit Taa jak to mawiaja prof. na studiach: "widze, ze pan sporo czytał, nawet bardzo dużo, ale niestety nie zaliczam egzaminu" Bardzie juz by pasowaly jakie dodatkowe przyspawane blachy w rdzawym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Model fajny,ale figurkę można trochę dopracować,szczególnie kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Model fajny Fajny ale te zacieki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalu Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Model fajny Fajny ale te zacieki :( no tak jak pisalem, pierwszy powazny model, wiec jest na razie jak jest a zacieki trenowalem na innym kadlubie i podpatrywalem warsztaty - jak na stopien swojego "zaawansowania" i tak jest dla mnie calkiem niezle - zobaczymy jak pojdzie nastepny. Figurka tez pierwsza '-). Widac ze te zacieki jednak jeszcze musze bardziej podpatrzyc u mistrzow modelarstwa '-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Wszelakie zacieki i rysy warto robicz olejami dla plastyków jak cos pojdzie nie tak to mozna je poscierac. Oleje + white spirit oczywiscie. Ja tak robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalu Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 no i dokladnie robilem wash wg tutoriala Reggiego '-) a rysy - to jzu sam kombinowalem jakas metoda - cienkie pedzle, olowek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi