Mare_K Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Zestaw nazywa się po prostu "Velociraptors". Producent - Tamiya, skala 1/35. Całość to żadna filozofia -2 ramki, w każdej taki sam układ 3 korpusów, 6 łap przednich i... 7 tylnych. Daje to możliwość stworzenia kilku wariacji na temat pozycji dinozaurów, choć niestety zmiana ułożenia głowy wymaga już większych operacji przy użyciu pilników i piłki. S Z tego co na szybko znalazłem w Internecie, przedstawione gady, to nie do końca Velociraptory i bardziej odpowiadają Deinonychusom. Wygląda na to, że Tamiya po prostu zasugerowała się Velociraptorami z "Parku jurajskiego" Po przyklejeniu łap niezbędne jest szpachlowanie i odtwarzanie faktury skóry. To ostatnie zrobiłem nacinając miejsca łączeń nożem do rycia linii Trumpetera (ogólnie kiepskie narzędzie, nie polecam). Po zagruntowaniu całość wyglądała tak: Potem malowanie... Tutaj referencji oczywiście brak, więc malowałem wg własnego widzimisię. Postanowiłem poeksperymentować z farbami olejnymi dla artystów. Średnio dobry pomysł w przypadku całej figurki, ale przynajmniej czegoś się nauczyłem Obecnie wygląda to mniej więcej tak: Kolejna odsłona za min. tydzień, kiedy farby łaskawie wyschną Postaram się wtedy poprawić oczy, domalować detale i pokombinować troche z washem i "śladami eksploatacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Witam. Mógłbyś zrobić przymiarkę z jakimś figurantem?? Chciałbym zobaczyć ich wymiary. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi