filon Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Po długim okresie nieaktywności forumowej, nadszedł czas, żeby pokazać jakieś efekty mojego sklejactwa. Jako, że ostatnio zabrałem się za dokańczanie dawno rozgrzebanych modeli, na pierwsze pokazanie wybrałem dwa modeliki, F-16 pochodzące z zestawów poniższych: Rozpoczęte dawno temu, ukończone trochę mniej dawno, stanowią mój debiut w skali 1:144, która mnie ostatnimi czasy urzekła wielce. Dragonowskiego F-16c ośmieliłem się pokazać w ubiegły weekend, na wystawie w Gdańsku-Morenie. Na początek in-boxy: Revell - dwie ramki plus bardzo płaskie oszklenie: Instrukcja i ubogie kalki: Dragon (Su-27 nadal leży niedokończone więc tę część in-boxa pomijam): , Jako, że oba modeliki nie grzeszą nadmierną ilością części to, po ok. 6 roboczo-godz. (z przerwą konieczną na inne prace domowe: czytaj wyschnięcie szpachlówki), wyglądały tak: Oba nie były super dopasowane i, jak widać, wymagały szpachlowania w okolicach wlotu powietrza i dziobu. Dodatkowo, Rewell ma tak płaskie oszklenie, że nie mogłem zmieścić w kokpicie nadliczbowej figurki z zestawu Dragona. Dragon z kolei coś namieszał z wysokością podwozia głównego (albo coś źle wkleiłem - instrukcja jest nie bardzo precyzyjna), bo nie mogłem zmieścić podkadłubowego zbiornika paliwa. Po dość czasochłonnym maskowaniu i nanoszeniu 4 kolorów na ogromne powierzchnie, naklejeniu kalkomanii (dragonowskie nie siadły za dobrze, mimo potraktowana chemią), lakierowaniu i doklejeniu uprzednio pomalowanego uzbrojenia wyglądają tak: W obu modelach dorobiłem rurkę pitota (dragonowski był firmowo wyposażony w coś na jej kształt na dziobie), oraz w modelu dragona dokleiłem końcówki do odlanych czujników ciśnienia po bokach kabiny. Poza w/w "spudła". I na koniec fotka z, nieco koślawym i nienormatywnym "przymiarem modelarskim": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Fajne maluchy i ciekawa warsztato-galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi