Abominus Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Następny z moich starych modeli, który od bardzo dawna gości na mojej półce. Model ten często często można spotkać na forach w naprawdę różnym wykonaniu, lepszym lub gorszym. Moja wersja nie jest jakimś super wytworem. Posiada wiele niedoskonałości takie jak świecące kalki na skrzydłach, zbyt grube warstwy farby w niektórych miejscach. Oczywiście i ja męczyłem się z niedoskonałością oszklenia kabiny znaną dla tego zestawu. Jeśli chodzi o malowanie to zrobiłem lekkie odstępstwo od tego co zaproponował Revell. Zatem prezentuję Me-262A-1a "biała 1" z jednostki Stab/Kommando Nowotny, którą pod koniec września 1944 roku pilotował Oblt. Franz Schall Pilot ten 10 Kwietnia 1945 roku zestrzelił myśliwiec P-51 jako swoje 133 i ostatnie zwycięstwo ale potem usiłował lądować awaryjnie na lotnisku w Parchim. Jego samolot wtoczył się do krateru po bombie i eksplodował a Schall poniósł natychmiastową śmierć. Ogólnie Franz Schall przypisał sobie 133 zwycięstwa w 530 misjach. Odnotował 116 zwycięstw na froncie wschodnim, właczając w to 61 Szturmowików. Wszystkie z jego 17 zwycięstw odnotowanych na froncie zachodnim, uzyskał na odrzutowym Me 262 włączając w to sześć czterosilnikowych bombowców oraz dziesięć myśliwców P-51. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Na szybko, błyszczące opony baloniasto napompowane i kadłub też jakoś błyszczy, kalki źle położone, linie podziału blach trochę zbyt wyraźne. Szkoda że malowany pędzlem, bo to jednak widać...a tak po za tym to taki przyjemny dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Szkoda że malowany pędzlem, bo to jednak widać.... Widać że malowany pędzlem ale to wina techniki malowania nie pędzla. Abominus chyba zbyt mocno rozcieńczył farbę albo położył za mało warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 Abominus chyba zbyt mocno rozcieńczył farbę albo położył za mało warstw. Tej warstwy to jest aż za dużo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 No to musiałeś bardzo rozcieńczyć farbę bo widać że nie chciała ładnie pokryć plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 No to musiałeś bardzo rozcieńczyć farbę bo widać że nie chciała ładnie pokryć plastiku. Pewnie chodzi Ci o te przejaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Właśnie o nie mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Tak myślałem hehe. To po prostu "efekt" moich dawnych prób zmierzających do śladów eksploatacji. Farby było tam deczko za gęsto i po "zabiegach" wyszło tak a nie inaczej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi