Skocz do zawartości

[in-box] Mikojan-Guriewicz MiG-25 (Foxbat) - S-Mars 1:144

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Będąc niedawno "na mieście" ponownie wszedłem do dość sporego sklepu z zabawkami w nadziei znalezienia tam jakichś ciekawych modeli.

I nie pomyliłem się, bowiem ponownie znalazłem coś ciekawego.

A właściwie to nawet nie musiałem szukać, bo już przy poprzednim zakupie miałem dylemat - SR-71 czy MiG.

Wtedy wygrał SR, ale co się odwlecze...

Producent ten sam (czy ktoś w ogóle słyszał cokolwiek o tym tajemniczym chińskim S-Marsie!?), więc i cena MiG'a-25 to również 7,50zł, i skala też 1:144

th_mig25inbox1.jpg

Dalej będzie już prawie to samo co w przypadku SR-71 ;)

Już rzut oka na instrukcję - nadrukowaną na spodzie solidnego pudełka z tektury falistej (!) uświadomił mnie, iż mam do czynienia bardziej z zabawką, niż solidnym modelem.

Przy okazji producent postanowił również na pudełku umieścić wzór malowania, w środku umieszczając już tylko ramki z częściami i klej.

th_mig25inbox3.jpg

Wewnątrz nie znajdziemy więc obszernej instrukcji z historią powstania czy służby samolotów tego typu, z kilkoma wzorami malowań do wyboru czy choćby arkusza kalkomanii... (!!!)

Jest za to wspomniany już klej, podstawka, ramka z oszkleniem (którego przejrzystość jest całkiem przyzwoita)...

th_mig25inbox4.jpg

...oraz dwie ramki z częściami z jasnoszarego tworzywa. Części nie ma tu przesadnie wielu, ale nie czepiajmy się - skala mała to i części mało.

th_mig25inbox5.jpg

th_mig25inbox6.jpg

Jest jednak w przypadku tego modelu pewien "zgrzyt":

th_mig25inbox7.jpg

Nie wiem jak taki efekt można osiągnąć, ale faktem jest, że jedna strona kół podwozia głównego upstrzona jest takimi oto "kolcami".