stg.igor Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam!!! Chce przedstawić efekt mojej pracy z tą plastikową materią. Jest to mój pierwszy czołg wcześniej robiłem głównie samoloty w tej samej skali. Sam model jest dobrze spasowany, malowałem go olejami humbrola i revela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Fajne malowanko ;) Tylko gąski nie zachwycają,ale i tak jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 A czy ta pomarańcz nie powinna być ciemniejsza? Ogólnie bardzo fajnie jak rozumiem aerograf? Mogłeś jeszcze lufę troszkę przykopcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 gąski bee i wydech mogłeś nawiercić, chociaż na czarno pomalować ale tak bardzo fajne camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Luf sie nigdy nie kopci bo to naciągane Wszystkie srebrne elementy powinieneś pomalować na czarno a dopiero potem na srebrno suchym pędzlem. Czołg nie jest aluminiowy więc srebrne przetarcia są naciągane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg.igor Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 jachud3 niestety się mylisz, pędzel suchy pędzel to gunmetal ale wezmę sobie do serca wasze rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Wash, wash, wash, wash...... A gąski w tym modelu wyszły i tak nadzwyczaj dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Jedynie co mnie razi to gąski, jakoś sztucznie wygląda model. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek01 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Robię ten sam model . Jestem na etapie malowania i zbliżam się ku końcowi . Mam do was pytanie odnośnie kamuflażu . Otóż kiedy zdejmuję maskol firmy Humbrol bardzo widoczne jest przejście miedzy głównym kolorem a tym brązowym a nie tak jak powyżej na zdjęciach , chodzi mi o tą "mgiełke" u mnie na modelu jest ostra krawędź . Jak mogę zniwelować ten efekt ? Dodam że jest to trzeci model ,który maluję aerografem ( na poprzednich dwóch jest podobnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Model niezły ale szczegóły ,których nie ma: brak przewodu biegnącego od lampy; brak siatek na wlotach powietrza i wentylatorach. Rzeczywiście to aluminiowe przetarcia są strasznie wyraziste,proponuję używać miękkiego ołówka i delikatnie obrysować krawędzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 stefek01Nie używaj maskolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek01 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Dzięki Adamie A co do modelu bo o nim zapomniałem to jest elegancki ;] a jedyne co mi nie pasuje to kolor tych lin mogły by być ciemniejsze i to o wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebber Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 A gdzie mg 42? Model ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi