grzesioj Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam po ponad trzytygodniowej przerwie urlopowej. Bardzo trudno przestawić się na cokolwiek w pracy , również na przeglądanie zakurzonych nieco for internetowych . Ale do rzeczy. Chciałbym pokazać kolejny model, tym razem Sd. Kfz. 138 Bison firmy UM, wykonany tradycyjnie w skali 1:72. Model ten powstał w tej samej "sesji produkcyjnej", co przedstawiony już przez mnie Sd. Kfz. 138 Marder III, zawiera więc te same niedociągnięcia, które posiada wspomniany Marder oraz, niestety, nie stanowi w stosunku do wspomnianego modelu żadnego specjalnego postępu. Żeby się bardzo nie rozpisywać, to napiszę, że to typowy model UM, wszystkie uwagi dotyczące Mardera odnoszą się również do niego. Model w całości malowany pędzlem farbami najpierw olejnymi (Humbrol 84) - jako podkład, następnie farbami akrylowymi Pactry. Kalkomanie nie najlepsze - pomimo, że dość cienkie, to i tak je widać (tzn. widać film). I to chyba tyle. Czas na zdjęcia. Najpierw makrofotografie: Teraz zdjęcia wykonane ze zbliżenia: Na koniec zdjęcie porównawcze: I tyle . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Model nieźle się prezentuje,dobrze wyszło Ci kamo jak na taką mała powierzchnie modelu,malowane z reki bez maskowania rozumiem? Wymienił bym tylko poprzeczkę nad przedziałem bojowym na cieńszą z drutu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Tak, z ręki bez maskowania. Po prostu wziąłem pędzelek w rękę i to wymalowałem. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi