krj1921 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Witam wszystkich Nadmiar wolnego czasu jaki miałem ostatnio, zaowocował stworzeniem tego oto maleństwa. W założeniu miałem stworzenie modelu po którym widać że przejechał przez cały step nie wszystko poszło jednak po mojej myśli (choć moje pierwsze nieudolne próby robienia rains-ów i zacieków czegoś mnie nauczyły a to chyba najważniejsze ). Model sklejał się bezproblemowo do momentu pracy z gąskami. Dramat; nie potrafiłem ich skleić, zgrzać ani pomalować (mimo nałożenia podkładu i odtłuszczenia denaturatem farba odpadała przy najmniejszej próbie zgięcia a łączenie puszczało, co robiłem źle pojęcia nie mam, to dopiero mój trzeci model i pierwszy raz spotkałem się z taką materią), ponadto przez złe ułożenie w pudełku były "lewozgięte" i nawet moczenie w gorącej wodzie nie pomogło im na tyle na ile bym chciał. W związku z tym żeby trochę przymaskować a raczej odwrócić od nich uwagę zrobiłem małą podstaweczkę. Dopiero po zrobieniu zdjęć zobaczyłem parę niedoróbek; ślady szpachli z tyłu wanny już usunięte, natomiast z niedomalowaniem pod jarzmem może być problem :/, nie wiem też czemu na jednej z płyt czołowych zrobiłem zacieki poprzecznie Tyle przynudzającego wstępu , zapraszam do oglądania: przy sztucznym oświetleniu wygląda zupełnie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Ładnie go pobrudziłeś i model też fajny wygląda jak w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi