Dood Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Witam, Poniżej przedstawiam moje modele z serii FTF. Aby nie tworzyć nadmiernej liczby wątków wszystkie pojazdy niemieckie umieszczam w jednym temacie. Modele są malowane farbami humbrol, aerografem i pędzlem, wash robiony jest farbami dla plastyków - użyłem czarnej farby marki renesans. Brudzenie wykonane jest suchymi pastelami nakładanymi przy pomocy pędzelka. Przy nakładaniu kalkomanii użyłem płynów Wamod-u. Przy okazji stwierdzam, że kalki FTF są bardzo delikatne. Pzkpfw IA - najpierw kilku zdjęć "niepobrudzonego" modelu I po brudzeniu Pzkpfw I B - przed brudzeniem Oraz po brudzeniu Sdkfz 265 - niebrudzony Brudzony Kfz 13 Przed brudzeniem Po brudzeniu Pzkpfw II C Pzkpfw II D Pzkpfw III E Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Dużo błędów w modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Za takie światłe komentarze to powinni karać. Napisz chociaż co Ci się nie podoba. Jeśli chodzi o moją opinię to faktycznie kalki się świecą, chyba nie użyłeś płynów do zmiękczania, poza tym wash jest mało widoczny, przez co modele wydają się płaskie i zabawkowe, ale to wszystko jest do naprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Tak, karą chłosty. Ale jeżeli tak dociekasz to: Ia antena wstawiona w błotnik, Ib akurat błędów nie ma zbytnio, tylko kalki nie siedzą, kbwI osłona anteny wklejona w złym miejscu, samą antenę, tak jak w Ia też bym sobie darował. Kfz 13 pancerz grubszy od tygrysa, mi zajęło kilka dni szlifowania zanim doprowadziłem go do jako takiego wyglądu. II c po za nierozwierconymi lufami i "niesiedzącymi" kalkami wydaje się ok. II d ma źle wklejoną tylną osłonę przedziału silnikowego, a III e ma źle przyklejony zasobnik granatów dymnych. To tak pobieżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi