Piotr_P Napisano 14 Lutego 2016 Napisano 14 Lutego 2016 Konwersja Matildy z zestawu Airfixa. Zastosowałem w niej bazowy model Matildy z dołożoną wieżą (odlew) od Cromwella również z Airfixa. Lufa dorobiona z igieł od strzykawek różnych grubości. O historii czołgu nie będę się rozpisywał prócz tego ,że powstał chyba jeden egzemplarz i znane jest równiez chyba tylko jedno zdjęcie Matildy z działem 6-funtowym z wieżą od Centaura. Model malowany zestawem LifeColor Us.Army Olive Drab,Filtr AK Interactive,zacieki AK Interactive Streaking Grime,kurzenie to Mig 072 -Dust oraz troszkę pigmentu Vallejo Light Slate Grey Cytuj
hiwis Napisano 14 Lutego 2016 Napisano 14 Lutego 2016 Ten czołg podobał mi się odkąd pamiętam, a kolejna świetnie wykonana przez Ciebie Matylda tylko utwierdza mnie w postanowieniu o konieczności zakupu modelu tego pojazdu Cytuj
Piotr_P Napisano 14 Lutego 2016 Autor Napisano 14 Lutego 2016 Jeśli jedynie cena nie jest przeszkodą to nie kupuj Airfixa. Właśnie pojawiła się Matilda od S-model 2kits ...niestety powyżej 80 zł ale go zakupię bo na Matildę mam jeszcze kilka pomysłów. Teraz Matilda Frog lub CS w barwach australijskich. Chłopaki wyciskali z nich całość w dżungli. Cytuj
erolo2000 Napisano 24 Sierpnia 2016 Napisano 24 Sierpnia 2016 Podoba się . Kolejny elegancki ulepek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi