TomiTurbo Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Witam Kubelwagen typ 82. Tamiya 1:35, model z drugiej edycji. Model wykonuję prosto z pudełka. Z pozostałych "na warsztacie" blaszek miałem tylko ... łopatę:( VW jest jeszcze w fazie produkcyjne, co z powodu braku czasu trwa u Mnie parę miesiecy:( Po świętach zaopatrzę się w kilka dodatków i coś z tego będzie. Na razie fotki poglądowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Ten pył jest troszke za czerwony jak ceglany... ale nie powiem czysto sklejony ładnie pomalowany. Zobaczymy co będziesz dalej kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Odlotowy model Razi tylko ta czysta szyba, mógłbyś ją trochę u dołu przybrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 26 Grudnia 2007 Share Napisano 26 Grudnia 2007 Jest przefajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Świetny model. Pasuje do miejskiej, zniszczonej scenerii (ceglany brud na modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 jest piękny !!!! mój następny model to będzie kubelwagen !!!! bankowo !!!! pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 VW czysto sklejony i pomalowany, ale dalej zaczynają się schody... Opony wydają się zamalowane również panzergrau, brakuje kontrastu. Kolor pyłu - jak kto lubi, może jechał przez zbombardowaną cegielnię. Gorzej z nałożeniem - takie pacnięcia pędzlem jak na przednim błotniku obok reflektora i na kole zapasowym są po prostu nienaturalne... Ja spłukałbym to okurzenie wodą z Ludwikiem, dodałbym więcej przetarć suchym pędzlem i mocniejszy wash na kołach i plandece, kilka rys ołówkiem 7B, a okurzenie zostawił na deser (szczerze mówiąc bez aero trudno je wykonać). Powodzenia w dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 fajny. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiTurbo Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam Dzięki za celne uwagi. Model jest jeszcze w fazie produkcyjnej, szczerze powiem, że kurz nakładany był wczoraj rano czysto orientacyjnie (na razie pył to starta pastela na sucho). Zdecydowanie pył będzie ciut bardziej piaskowy niż ceglany i lepiej rozłożony. Opony malowane były na matwowo-czarno, jednak całość troszkę po "zmatowieniu" utraciła kontrast;) Ale jeszcze będą z tego ludzie. dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi