Skocz do zawartości

Subaru Impreza WRC 2004 - Rajd Japonii

remigius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Właśnie ukończyłem swój pierwszy model i ciekaw jestem waszych opinii. Ma kilka niedociągnięć, których jestem świadomy (np. brak migaczy bocznych, które przez swą zatrważającą wielkość zaginęły w otchłani dywanu, ponadto nieco pękła boczna szyba podczas prac malarskich ). Jednak pomimo wszelkich uchybień, mnie się podoba. Krytyczne uwagi mile widziane.

Ps. Wlot powietrza, którego nie widać na dachu udało mi się znaleźć i dokleić.

ccd3f51ebb407e4cmed.jpg

8d370d30268e4426med.jpg

4f1530f1c4801e22med.jpg

15abb8ac0c2ad67emed.jpg

f4c13c6f486f0c7emed.jpg

650d95b5f07b48ccmed.jpg

ec7bc6fdb3c453d8med.jpg

629a3b87df6585d9med.jpg

8b050a515f42d465med.jpg

72395847a0f25aacmed.jpg

0f216326539c985cmed.jpg

04fa680cd22368bcmed.jpg

6a430fd7ebc47d70med.jpg

cceb0d547074aef0med.jpg

77fb40f112ea165bmed.jpg

f74f7c658312d819med.jpg

Na koniec dwie małe wariacje na temat modelu

2c2c52ded30fad5a.jpg

8020419c914cf309med.jpg

Ja bym się doczepił tylko do jednego - mogłeś naciąć kalkomanie tam przy szczelinach drzwi i innych zagłębieniach, bo wygląda to tak, jakby ktoś zakleił drzwi A tak automatycznie wyszłaby wyraźna linia podziału. Takie moje zdanie.

Poza tym mi się podoba

Pozdrawiam

Nie jest źle . Dosyć ładnie sklejona Imprezka I to jeszcze pierwszy model.

Więcej uwag nie mam ,ale na pewno panowie z "branży'' coś więcej dodadzą

P.S. Przy następnym modelu postaraj się tak nie gubić części !

Pozdrawiam.

Ja bym się doczepił tylko do jednego - mogłeś naciąć kalkomanie tam przy szczelinach drzwi i innych zagłębieniach, bo wygląda to tak, jakby ktoś zakleił drzwi

Po co nacinać. Kalki kładziemy na Micro Sol & Set i jest wszystko ok. Każde zagłębienie jak należy.

W kwestii modelu miałbym parę uwag, ale jeśli to Twój pierwszy model, to powstrzymam się. Pamiętaj aby na drugi raz zrobić samemu anteny, bo to co daje producent, woła o pomstę do nieba. Przed malowaniem także warto zwrócić uwagę czy nie ma śladów łączenia form, w przypadku większości modeli Tamci są one na zderzakach - Ty także o nich zapomniałeś (to te pionowe linie) na zdjęciu 3 oraz 14,15,16. No i po kalkowaniu, warto wszystkie linie podziału podkreślić czarną rzadką farbą - coby WRC zabawkowo nie wyglądał.

Pzdr

Dzięki za wszystkie uwagi

Ciekawe z tymi z tymi liniami łączenia form. W życiu bym na to nie wpadł . Tym bardziej doceniam wszystkie komentarze i w kolejnym modelu zwrócę uwagę na więcej szczegółów. Zdradzę przy okazji, że tu waham się nad Focusem WRC lub Lancią Delta.

Pzdr

Ładny samochodzik i kolorek kasty, również to moje klimaty.