rase Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 model w skali 1:24 zgracony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Jeden z najbardziej legendarnych (co i niesławnych) samochodów Europy. Użytkowany jako samochód ucieczkowy francuskich gangsterów (świetne prowadzenie ważne szczególnie na wąskich francuskich ulicach), był również jednym z ulubionych wozów dwóch totalitarnych instytucji terroru: w czasie wojny Gestapo, a po niej (lata 40 i 50) komunistycznego Urzędu Bezpieczeństwa przez co samo jego pojawienie się na ulicach wzbudzało strach. Na zachodzie jeszcze wiele lat po wojnie woził między innymi Generała De Gaulle'a. Konstrukcja piękna, aczkolwiek przez swą historię (przynajmniej mnie) źle kojarząca się. Ja bym w niej zrobił jeszcze kilka dziur po kulach automatów Żołnierzy KWP lub WiN-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 Nie jest to czasem metalowy model Bburago?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 zgadłeś!burago 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jcs Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 co jak co, ale wygląda lepiej niż "normalna" wersja burago! dla mnie kozak, a niebawem będę się bawił z tym samym od hellera ale w wersji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 zgadłeś!burago 1:24 A możesz powiedzieć jak go zardzewiłeś? Obdarłeś z lakieru i oblałeś wodą z solą czy może jest to "sztuczna rdza" czyli jakieś pigmenty czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Rdza jest na nim prawdziwa,a woda z solą nic tu nie zdziała bo model jest zrobiony ze znalu. Metal ten nierdzewieje.Ja mam swoje sposoby na rdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 To podziel się tymi sposobami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rase Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Choduję rdze w 3 litrowym sloiku okolo 3 miesięcy.Po wyparowaniu wody dolewam.Gdy woda całkowicie wyparuje wszystko jest masakrycznie pordzewiałe nastepnie na spodzie zrobił się taki osad z rdzy,mniej wiecej coś takiego jak muł.Przesypuje przez drobne sitko.Wieksze kawałki zostaja w sitku.i gotowe mamy pigment z prawdziwej rdzy.proces oz zera długo trwa,ale jak już jest wszystko zardzewiałe wystarczą 2 tygodnie na wychodowanie nowej ilości rdzy.Ja za jednym razem mam mniej więcej tyle rdzy co w orginalnym pudełku z pigmentem,czasami więcej to zależy jak długo jąchoduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi