Marak Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Zestaw Heller 1:24. Malowanie własne. Krople na modelu - to tylko deszcz, który akurat zaczął padać. Kto interesuje się Kubicą wie, że to auto spłonęło. Został więc model na pamiątkę zwycięstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Szkoda, że nie ma warsztatu bo też w przyszłości taki model chciałbym popełnić. Jako fan Kubicy i początkujący modelarz nie jestem obiektywny ale twój model podoba mi się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Świetny model, troszkę brakuje linii podziału Czy tarcza hamulcowe są to dodatki fototrawione? Świetnie się prezentują. do tego biały kolor, który moim zdaniem... wygląda tragicznie. Jak niepomalowany plastik. Chodzi mi o koła i dupcie. Wierzę że jest to wina wyłącznie zdjęć, nie posądzam broń bożę o nic Podoba mi się dbałość o detale. Widać mocno przyłożoną rękę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Świetny model, troszkę brakuje linii podziału Czy tarcza hamulcowe są to dodatki fototrawione? Świetnie się prezentują. do tego biały kolor, który moim zdaniem... wygląda tragicznie. Jak niepomalowany plastik. Chodzi mi o koła i dupcie. ... Zapomniałem o liniach podziału. Dzięki za przypomnienie. Zaraz się za nie biorę. Dodatków nie stosowałem. Zestaw Hellera jest dość prymitywny. Brak silnika, bardzo uproszczone zawieszenie, ubogie wnętrze, brak np. wnętrza drzwi. Dlatego skupiłem się tylko na malowaniu. Było to moje pierwsze poważne wykonanie własnoręcznych kalek. Odnośnie białego. Niestety, masz rację. Specjalnie goniłem za dobrą białą farbą. Chciałem mocną, żeby mi pod taśmą maskującą nie odskakiwała. W żadnym sklepie nie było Gunze białej C001 i w końcu dostałem Gunze "C156 Super white primary car". Gdy pomalowałem model wydawała się super. Potem jednak (być może pod wpływem kolejnych warstw lakieru bezbarwnego), zaczęła robić się kremowa. Gdy położyłem kalki okazało się, że biel na kalkach, a biała farba to zupełnie inne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz010570 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Model jak dla mnie GIENIALNY:P Jestem wielkim fanem Kubicy i trochę szkoda że nie zrobiłeś warsztatu, ale jak dla mnie świetna praca wykonana przez Ciebie:) Gratuluje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Maja 2013 Autor Share Napisano 27 Maja 2013 ...Jestem wielkim fanem Kubicy i trochę szkoda że nie zrobiłeś warsztatu, ale jak dla mnie świetna praca wykonana przez Ciebie:) Gratuluje:) Dziękuję za pochwałę. Warsztatu nie robiłem, bo kleiłem model prosto z pudła. Ponieważ zestaw Hellera jest bardzo uproszczony, nie było sensu bawić się w drobną waloryzację skoro np. brak grubych elementów wnętrza. Moim celem było samodzielne opanowanie druku kalkomanii i to mi się (na szczęście) udało, choć do końca nie byłem pewny czy wyjdzie i dlatego nie chciałem chwalić się przedwcześnie. Powoli dojrzewam do tego, żeby pokusić się na tegoroczny model, ale to lustrzane malowanie mnie trochę przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz010570 Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 No chromy będą niesamowitym wyzwaniem:P MF-zone zapowiedziało już na swoim FB Kalki z wysp Kanaryjskich że niedługo będą, więc możemy coś działać z DS3;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Maja 2013 Autor Share Napisano 27 Maja 2013 No chromy będą niesamowitym wyzwaniem:P MF-zone zapowiedziało już na swoim FB Kalki z wysp Kanaryjskich że niedługo będą, więc możemy coś działać z DS3;P Kalki na DS3 są stosunkowo proste, natomiast widać, że na samochodzie na bokach nie jest chrom tylko folia lustrzana. Ja mam taką folię, ale ma 0,25 mm grubości, więc to już jest blacha jak na puszkach z konserwą i na model się nie nadaje. Poszukuję więc innego rozwiązania. Może ktoś coś wymyśli. Maska to na szczęście matowy chrom, ale jaki jest dach to ja nie rozszyfrowałem jak dotąd. Ale po wakacjach trzeba się będzie wziąć za niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Autko bardzo ladne, szacuneczek za wlasnej roboty kalki A co do citroena ds3 Kubicy trafilem na cos takiego jesli chodzi o efekt lustra: http://www.amazon.com/Viva-D%C3%A9cor-125090271-Silver-Spiegel/dp/B008CO1EZ6, http://allegro.pl/farba-dekoracyjna-stanger-80ml-efekt-lustrzany-i3223733286.html Ta druga sam kupilem, jak tylko dojdzie, przetestuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 ...http://allegro.pl/farba-dekoracyjna-stanger-80ml-efekt-lustrzany-i3223733286.html Ta druga sam kupilem, jak tylko dojdzie, przetestuje. Daj znać jak wypróbujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Albo lepiej pokaż Sam jestem ciekawy projektu Kubicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Autko bardzo ladne, szacuneczek za wlasnej roboty kalki A co do citroena ds3 Kubicy trafilem na cos takiego jesli chodzi o efekt lustra: http://www.amazon.com/Viva-D%C3%A9cor-125090271-Silver-Spiegel/dp/B008CO1EZ6, http://allegro.pl/farba-dekoracyjna-stanger-80ml-efekt-lustrzany-i3223733286.html Ta druga sam kupilem, jak tylko dojdzie, przetestuje. Czy udało Ci się coś zdziałać z tą farbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Niestety , malo ktory handlarz z allegro chce wysylac towar za wode, wiec musiala to byc dostawa wiazana. Paczka poszla do znajomej w Polsce, a poniewaz bylo tego wiecej, wiec czekala zeby wyslac calosc. Ale juz idzie, wiec bede mial i probowal w przyszlym tygodniu. A podczas przeszukiwan internetu znalazlem jeszcze takie cos: http://shop.spotmodel.com/product_info.php?cPath=37_38&products_id=6664&osCsid=f7f2k200lq0s1n0qs3tfv78et5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Sprobowalem ten wynalazek i niestety nie polecam. Bardziej jest to srodek nablyszczajacy niz posrebrzajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Podłacze się do tematu kolegi Maraka, bo to dzięki niemu (i jego kalkom) zrobiłem podobny model, niestety nie udał mi się on jakoś szczególnie więc do galerii załączam tylko zdjęcia elementów wykonanych z użyciem blaszek Hobby Design do tego modelu: HD02-0195 Tarcze przód - tu też trochę "wzbogaciłem" amortyzatory Tarcze tył Okienko - wywietrznik - niestety nie otwierane Emblematy i spinki tył Emblemat i spinka przód, osłona intercoolera pomalowana z wykorzystaniem szablonu zawartego w zestawie blaszek A tu w 2 auta Kubicy w mojej "kolekcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Brak linii podziału mocno rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi