adamuss Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Kilka fotek kolejnego Mercedesa. Model kupiłem używany, częściowo sklejony i pomalowany. Całość poszła do DOTa i została ponownie pomalowana i sklejona. Przy okazji doszło kilka zmian: - akcesoryjne felgi AMG z hamulcami Brembo od Fujimi - lekko obniżone zawieszenie - wykładzina w środku - pasy - drewno malowane zamiast kalki - chromy (mój niezbyt udany debiut z foliami chrom) - tablice rejestracyjne Nie obyło się bez kilku przygód. Nie pamiętam czy model nie miał, czy ja gdzieś zgubiłem podkładki pod tablice - na szczęście jakieś znalazłem. Do tego po poprzednim właścicielu zostały pęknięcia na szybie czołowej. Podczas sklejania i wykańczania pojawiło się parę odprysków lakieru. No i byłem pewny, że mam zrobione foto ukończonego wnętrza. Niestety jak chciałem wrzucić foto ukończonego modelu, to okazało się, że albo usunąłem zdjęcia środka, albo wcale ich nie zrobiłem :( Z rzeczy, z których jestem zadowolony to maskowanie szyb - eksperymentalnie użyłem do tego folii do oklejania samochodów. Łatwo na nią nanieść kształt konturów do wycięcia, łatwo się wycina krzywizny, no i ładnie układa się na krzywiźnie szyby i idealnie przylega na krawędziach. Folię dostałem w postaci skrawków od klienta, który okleja auta - folie są różne i trzeba wcześniej spróbować, czy nie zostawia śladów i czy klej nie reaguje z szybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaslok Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Świetnie Ci to wyszło:D Props:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 17 Marca 2015 Share Napisano 17 Marca 2015 Wykładzina to flok? Jeśli tak to kładłeś go na farbę czy wikol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 17 Marca 2015 Autor Share Napisano 17 Marca 2015 Dzięki Wykładzina to materiał (jakiś zamsz) położony na klej polimerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi