szkp Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 (edytowane) Witam! Na prośbę Kermita zamieszczam galerię sklejonego przeze mnie modelu jachtu S/Y OPTY z Mirage Hobby w 1/50. Model zrobiłem we Wrześniu 2008 na technikę, do szkoły (moje gimnazjum nosi imię Leonida Teligi). Termin był dość krótki, więc w modelu jest masa błędów, niedoskonałości itp- największym błędem jest brak relingów. Tutaj jest relacja z budowy: http://www.mikromodele.fora.pl/plywajace-od-1-400-do-1-1-floating-from-1-400-to-1-1,28/sy-opty-1-50-mirage-hobby-relacja,1401.html . Model był malowany oczywiście w 100% pędzlem. Zdjęcia: Wiem, że zdjęcia są trochę nieostre, ale nie mam możliwości zrobienia nowych- model aktualnie stoi w sekretariacie w mojej szkole. Pozdrawiam, szkp Edytowane 19 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorek Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 straszne ślady kleju na masztach, jak byś to jakąś kropelką kleił... xP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Dzięki za galerię. Ciekawie prezentują się żagle. Jak ja robiłem Opty, to był dla siostry na jakąś sesję zdjęciową "Zaginiony żeglarz" i miał mieć dość przybrudzone żagle, więc robiłem je z materiału i nie wyszły tak ładnie, jak Tobie. Chyba nawet gdzieś jest galeria tego mojego modelu na forum. Jeśli nie ma, to jest tutaj => LINK Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Majorek, Linki rzeczywiście były przyklejane kropelką- nic innego nie chciało ich trzymać . Kermit, Myślę, że gdyby w Twoich żaglach nie było tych odstających krawędzi materiału, wyglądałyby lepiej od moich- u mnie są fabryczne- wypraskowe (a raczej wytłoczkowe). Malowałeś pędzlem, czy aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Kermit, Myślę, że gdyby w Twoich żaglach nie było tych odstających krawędzi materiału, wyglądałyby lepiej od moich- u mnie są fabryczne- wypraskowe (a raczej wytłoczkowe). Malowałeś pędzlem, czy aerografem?Żagle były robione "na szybko", bo termin naglił, a trzeba było jeszcze zdjęcia porobić. A co do malowania, to zarówno aerografem jak i pędzlem - zależy od części. ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Robiłem Opty z pomocą książki Teligi. Jest tam parę zdjęć . Widziałem go w Gdyni. Mnie to wyszło jak poniżej : http://picasaweb.google.pl/bielakryszard/OPTY?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Przyznaję, że olinowanie masz dużo lepiej zrobione niż ja... Ale zaś mogę dodać, że zdjęcie mojego modelu na "pełnym jeziorze" wygrało jakiś konkurs fotograficzny, w którym brała udział moja siostra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Przyznaję moje zdjęcia nie są zbyt udane, wręcz fatalne i nie oddają rzeczywistości. Stoi teraz ten modelik u mego kolegi na telewizorku i cieszy oko żeglarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi