MrDyzio Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 W trakcie wspólnego grzebania z Piotrem rtoipmodest w materiałach dotyczących Beaverette używanych w PSZ umówiliśmy się, że będziemy równolegle budować paskudnika. Piotr już zaczął warsztat i mnie poganiał do otwarcia swojego co niniejszym czynię In-box pominę jako, że Piotrek go już zamieścił, jedynie na dowód, że model mam w łapach... W toku wspólnych ustaleń wyszło, że powstanie jako jeden z poniższych Beaverette. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 No wreszcie Czy Twój też ma te babole na spodzie kadłuba? Po przeciwnej stronie jest odwrotna sytuacja - niedolanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Niestety na prawej burcie przy dołowi też mam nadlewki. Spiłuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Lepiej nadlewka niż niedolewka. U mnie po przeciwnej stronie Wykonałem dziś więcej niż zakładałem bo odciąłem żywiczne bloki z wszystkich 6 (!) części. I tu kolejny michałek - koła. Na plus odnotować trzeba ich okrągłość i nawet posiadają bieżnik. Niestety felga jest osadzona jakby tylko w głębi. Nie ma tego rantu na oponie. Zrobiliśmy dziś rysunek techniczny wieży - jak dobrze pójdzie będzie w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Pogoniony przez Piotra do roboty zabrałem się za obrabianie szkraba. Klcoki wlewowe usunięte. Zacząłem wydłubywać imitacje okienek. Wymagają nieco szlifowania, ale już jest lepiej niż było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Widzę zdajsie kadłub Made in Marcin Otworki podobają mi się średnio. Wiem, że dłubanie ich to mordega - może bezpieczniej byłoby zrobić jeden jak u mnie. Zawsze możesz podrzeźbić okienko z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Jak wspominałem otwory wymagają jeszcze podszlifowania. Co gorsza korci mnie wydłubać otwory z boków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi