Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ten chiński model firmy S-Mars jest dość ciekawą kopią modelu Pit-Road. Ramki są niemal identyczne i całkiem niezłej jakości, choć w kilku miejscach są wybrakowane. Model jest do wykonania w wersji pełnokadłubowej ale kadłub to jakaś artystyczna wizja chińczyków.

Na odzielnej ramce dodano podstawkę pod kadłub oraz śruby. Dziwi brak kalek, choć na instrukcji widnieje informacja gdzie je nanosić. Swoją drogą instrukcja to tez kopia tej z Pit-Road. Koszt modelu na Allegro to 17,90 zł

b45f96db0825d8bb.jpg

Napisano

Kadlub z Kit Tech-u w mniejszej wersji Czy to aby na pewno 700-ka ? Mogli skopiowac wlasnie Kit Tech ale juz widze, ze wypraski z pokladem odwrocone o 180 stopni wiec cos nie tak

Napisano

S-mars ma również w swojej ofercie kopię niszczyciela Type42 (identyczna kopia ramek jak w Pit-Road, bez własnych pomysłów) i Sovremennego

Napisano (edytowane)
Kadlub z Kit Tech-u w mniejszej wersji Czy to aby na pewno 700-ka ? Mogli skopiowac wlasnie Kit Tech ale juz widze, ze wypraski z pokladem odwrocone o 180 stopni wiec cos nie tak

Zapewniam, że ramki są niemal identycznie odwzorowane w 1:700.

Porównywałem z tymi ze strony www.modelwarships.com.

ffcb218172bfc4d9.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Bartku daj troche mniejsza fotke bo sie forum rozjechalo. Nadal zastanawia mnie skala, otwor na wlacznik w przednim pokladzie jak i kadlub identyczny z Kit Tech-em

Dla przypomnienia Kit Tech.

a43f3ee14103ec10m.jpg 7ddb9e01f0b97020m.jpg 560911a572d7fe0em.jpg 3d503cb78b7965cdm.jpg

Napisano (edytowane)
Bartku daj troche mniejsza fotke bo sie forum rozjechalo. Nadal zastanawia mnie skala, otwor na wlacznik w przednim pokladzie jak i kadlub identyczny z Kit Tech-em

Dla przypomnienia Kit Tech.

a43f3ee14103ec10m.jpg 7ddb9e01f0b97020m.jpg 560911a572d7fe0em.jpg 3d503cb78b7965cdm.jpg

Pokład modelu ma 233 mm długości. Nie mam planów modelarskich, więc nie mam porównania

83b8aa1d4afab82d.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Jeszcze nie zdecydowałem. Trzeba najpierw zamówić elementy fototrawione.

Moja uwaga skupia się na razie na "Kuznetsovie" Trumpka ,

a już w kolejności czekają na zamówienie "Kiev" i "Slava" .

Napisano
Moja uwaga skupia się na razie na "Kuznetsovie" Trumpka

pokazuj, pokazuj

Jędrek

Napisano
Nie tak szybko Panowie. Na razie zbieram materiały, a czeka mnie jeszcze przeprowadzka do nowego lokum.

u mnie przerwa trwała prawie dwa lata... nie daj nam tyle czekać

Jędrek

Napisano

Przepraszam, że się wtryniam z inną flotą, ale producent ten sam, czy wiecie coś na temat poniższego modelu:

0ba7dd77e44a1384.jpg

HMS MISSILE DESTROYER TYPE 42 BATCH3 D95 MANCHESTER

Czy to może jakaś kopia modelu Dragona?