Kamil4721 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Witajcie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Hej, Fajne fotki, szkoda że nie ma detali ramy ciągnika. Czy mógłbyś poobracać ciężko mi się monitor obraca ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Hej, Fajne fotki, szkoda że nie ma detali ramy ciągnika. Czy mógłbyś poobracać ciężko mi się monitor obraca ;) Pozdrawiam! Spokojnie możesz pobrać i na komputerze poobracać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Bardzo ładne to volvo. Wiesz może jakie spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Bardzo ładne to volvo. Wiesz może jakie spalanie? VOLVO naprawdę bardzo ładne, najbardziej podobają mi się lusterka, w środku też ładnie. W środku przeszkadza wajcha od zmiany biegów(nie jest składana, przez co utrudnia trochę przemieszczanie się po kabinie) Co do spalania to nie mam pojęcia jak wychodzi (sprzedawca sam za bardzo nie wiedział ) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Wielkie dzięki. Co do spalania to jak będziesz wiedział to bardzo bym prosił o podanie, bo jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Hej! Jeśli chodzi o spalanie paliwa w nowych ciężarówkach temat jest dosyć niecodzienny. Firmy przestały publikować tabelki ze spalaniem zamieniając je na kalkulatory spalania. I wg. mnie ma to większy sens. Volvo zapowiada, że stosując automatyczne skrzynie I-Shift spalanie może spaść o 5%. Przy wykorzystaniu kilku innych rzeczy spalanie może pójść dalej w dół. Proponując również szkolenia dla kierowców, jak jeździć 'taniej'. Ciężko obecnie przygotować tabelkę ze spalaniem która będzie odzwierciedlała rzeczywistość. FH16 z 750KM chodząc po górach będzie miało zupełnie inne spalanie niż ta sama ciężarówka (i ten sam kierowca) jeżdżąc po płaskim terenie. Robienie jakiejś średniej mija się trochę z sensem (stąd też te kalkulatory). Podanie suchej wartości, że jest to np. 30l na 100km nie ma (obecnie) większego sensu. Co do danych technicznych: http://www.volvotrucks.com/trucks/poland-market/pl-pl/trucks/volvo-fh-series/specifications/Pages/driveline-specifications.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiat126poznan Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Piękne Volva, szkoda że monitorem musiałem obracać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Piękne Volva, szkoda że monitorem musiałem obracać... Widzę że Was to naprawdę denerwuje, następnym razem postaram się poświęcić więcej czasu na wstawianie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi