Sudus Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Witam brac modelarską ! Przedstawiam model Samolotu Spitfire Mk VB TROP w "barwach" 318 dywizjonu a dokładnie samolot w/cdr Leszka Wielochowskiego. Jest to moja interpretacja malowania gdyż nigdzie nie znalazłem wiarygodnego opisu zastosowanych na tym konkretnym egzemplarzu kolorów. Model zrobiony prosto "spudła" Malowany Pactrami I Humbrolem. Góra:Field Drab Pactra A23 , Dark Green Humbrol 116. Dół: Sky Type S Pactra A113. Kalkomanie to nowy - kokardy i stary - litery Techmod.Otatnio wykopałem trochę kalkomani Techmod`a z przed 20 lat które kupowałem bo była to wtedy nowośc !!! Hehe... Całośc pokryta matowym lakierem Pactra Zapraszam do oglądania. Piotr Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Jest to moja interpretacja malowania gdyż nigdzie nie znalazłem wiarygodnego opisu zastosowanych na tym konkretnym egzemplarzu kolorów.] Moim zdaniem wybrałeś najbardziej prawdopodobny zestaw kolorów. We Włoszech w połowie 1944 taki schemat mógł funkcjonować. Nie wykluczałbym zupełnie DG/OG, ale moje osobiste zdanie jest, że to jednak temperate land scheme. Gorzej wyszło położenie kalkomanii. Kokarda na kadłubie jest za wysoko... Niepotrzebny tez zagłówek. Wydaje się również, że końcówki skrzydeł są fabryczne, ze światłami pozycyjnymi, a te na modelu to jakaś polowa wersja bez świateł. http://www.polishsquadronsremembered.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi