kabatmix Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Witam w moim pierwszym warsztacie na forum ,jestem początkującym modelarzem. Model znany także nie wstawiam in-box'a. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Witaj Ładnie i czysto. Tylko jest ale... Ucz się szpachlowania od razu. szlifuj te jamki skurczowe i ślady po wypychaczach. A zobaczysz że będzie jeszcze ładniej. Trzymam kciuki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Dalszy postęp prac. Kabłub został zamknięty więc śladów nie mogę już poprawić ,ale postaram się to zrobić przy następnym modelu. Pomalowałem również śmigło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 WitajŁadnie i czysto. Tylko jest ale... Ucz się szpachlowania od razu. szlifuj te jamki skurczowe i ślady po wypychaczach. A zobaczysz że będzie jeszcze ładniej. Trzymam kciuki. Pozdrawiam Jaki jest sens szlifowania i szpachlowania jamek i śladów po wypychaczach w miejscach których nigdy nie będzie widac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Mam za sobą kilka sklejonych wyrobów ZTS i Mastercrafta więc ze szpachlowaniem trochę się zapoznałem Myślę że nie będzie problemów. Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Jaki jest sens szlifowania i szpachlowania jamek i śladów po wypychaczach w miejscach których nigdy nie będzie widac? WitajUcz się szpachlowania od razu Pozdrawiam Ja tam nie wiem, ale może właśnie o to chodzi, lepiej sobie poćwiczyć na miejscach których nigdy nie będzie widać, zanim zacznie sie obróbkę miejsc które będą widoczne? Pozdrawiam No chyba że o to chodziło Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Ale się czepiacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Ale się czepiacie Oooo, kolega nowy? To nawet nie jest przymiarka do czepiania się na modelłorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Ale kto się czepia i czego się czepia drogi kolego Beecker . My tu miłą konwersację prowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Skrzydła sklejone. Zacząłem spachlowanie od spodu ,niestety zeszlifowałem fakturę plastiku imitującą poszycie Druga warstwa szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Stan prac na dzień dzisiejszy. Jak widać powoli zbliżam się do malowania i tu pojawia się prośba o pomoc w dobraniu farby na spód modelu ( najlepiej z palety Pactry).Model będę malował aerografem zasilanym z mojej konstrukcji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Bardzo fajnie jak na razie, a konstrukcja mi znana bo gości u mnie w domu Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 Powoli ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekzIna Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Jak widać powoli zbliżam się do malowania i tu pojawia się prośba o pomoc w dobraniu farby na spód modelu ( najlepiej z palety Pactry). Nie spiesz się z tym malowaniem, upewnij się, że wszystko jest tak jak chcesz zanim będzie za późno. Przed malowaniem użyj podkładu, zobaczysz czy nie trzeba jeszcze gdzieś wygładzić. A i farba będzie się lepiej trzymać i układać.No i napisz jaki kamuflaż zamierzasz położyć, żeby można ci było pomóc z doborem farb. Zaopatrz się w retarder żebyś nie klął na aerograf. (lub rozcieńczalnik z retarderem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Malowanie planuję zrobić takie jak zaporponował Revell. Jak widać dobrałem już kolory Jedynie mam problem czy Pactra A116 nie będzie za ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Stan prac na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Model pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabatmix Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Model gotowy Zdecydowałem się na malowanie pasów i trochę nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi