eldiabllo Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 chciałem wamprzedstawic budowe mojej dioramy: użyłem styroduru 20x40 drzewko skręciłem z odizolowanych kabli na budynek użyłem kawałki regipsu uzyłem podkładu pod panele jako narozniki elewacji oraz koło okien i po potraktowaniu tego sprayem podkładowym fajne wzerki porobiło kostke zrobiłem z odlewu masy silikonowej ( silikon zmieszany z mąką ziemniaczana, i odbitki z bodajze zakrętki długopisu ) krawężnik z jakiegoś plastika pierwsza przymiarka oraz malowanie i ubrudzenie budynku, poszło olejnymi farbami , filtr AK , tutaj drzewko już poszło do wikolu, potem brąz i posypka, oraz teren zielony z gotowej szpachlówki gipsowej, rynna ze słomki, kostke wziołem humbrolem, później ubrudziłem filtrem i painlainerem, w wykopie poszły słomki i silikon na dno ostateczny wygląd, doszły cegiełki plus mix przypraw typu papryka i gałka muszkatałowa, pasowalo mi jak ceglany zapraszam do galeri: viewtopic.php?f=81&t=53566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 jednak zabrałem sie do poprawek , na począek zakupiłem dodakowch żołnierz drzewko tez dojdzie nowe oraz roślinność jak trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Obawiam się że nowe figurki, drzewo i trochę zieleniny niewiele tu pomogą Nie piszę żeby Cię zniechęcić ale może lepiej zostawić to tak jak jest i brać się za nową pracę W każdym razie powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi