gulus Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 (edytowane) To jak to w końcu jest z tym modelem Trumpetera? Co mu kurde nie styka z tymi hamulacami od tylca? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj
imt Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Jakto co? SBLim-2 pwstał z przebudowy miga 15 bis, natomiast MiG-15 UTI (czyli taki jak robi Trumpeter) z Miga 15. Dlatego różnią się obrysem hamulców aerodynamicznych SBLim ma większe. Dodatowo uzbrojeniem UTI - wkm 12,7, SBLim 2x23 mm, Tylna kabina w lime nie ma drążka, orczyka, antena ARK i MRP w tylnej części zamiast w przedniej jak w UTI. No i oczywiście aparat foto w dolnej części kadłuba. Irek Cytuj
gulus Napisano 3 Stycznia 2006 Autor Napisano 3 Stycznia 2006 To dla czego, wszędzie, gdzie czytałem, piszą, że trumpeterowska dwumiejscówka, nadaje się prawie idealnie do zrobienia naszego SBLim-2? Cytuj
imt Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Jak to w reklamie PRAWIE robi wielką róznicę Cytuj
gulus Napisano 4 Stycznia 2006 Autor Napisano 4 Stycznia 2006 Ze sprawdzaniem modelu Trumpetera z fotkami oryginału (którego kopię, może kiedyś zrobię) muszę się wstrzymać do chwili, jak będę miał więcej czasu - sobota? Niedziela? Cytuj
okonek Napisano 5 Stycznia 2006 Napisano 5 Stycznia 2006 Nie czekaj tylko dzialaj . Na filmy masz czas to i na modelarstwo sie znajdzie Cytuj
Gość Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 Witam Panowie! Nie zapominajcie o podstawowej wadzie tego modelu jaką jest kąt zaklinowania statecznika pionowego. Cytuj
gulus Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Napisano 7 Stycznia 2006 Nie wiem, jak to wygląda w modelach 1/32, ale w 1/48, to chyba wszystkie mają ten błąd, czyli oba Trumpetera i Tamiya. Trumpeter ma przynajmnej lepsze linie podziału blach na skrzydłach. Cytuj
okonek Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 Blad znany ale tego to juz sie chyba nie da tam tego . Tak jakos od paru dni sie nad tym zastanawiam . Trumpek nie poprawil bledu Tamiyi a i oni musieli na czyms bazowac . Hmmmm... musieli miec zle materialy albo my je mamy Cytuj
Gość Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 Porównywałem kąt skosu ze zdjęciem, nie z rysunkami (nailepsze chyba plany zostały opublikowane w Mini Replice). Trampek kopiując Tamiyę nie poprawił tego błędu, ma za to prawidlową liczbę komór spalania w silniku. Cytuj
Gość Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 Blad znany ale tego to juz sie chyba nie da tam tego:lol: Czeskie Ciro Models robiło kiedyś dobry zestaw waloryzacyjny, w którym był min. prawidłowy statecznik Cytuj
gulus Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Napisano 7 Stycznia 2006 Kiedyś, jak zacznę Trumpeterowskiego MiG-a 15 UTI to będę robił go z zamknietym, chyba, silnikiem, chciałbym zrobić go jako naszego SBLim2, z sową. Bardziej nie dają mi spokoju te hamulce aerodynamiczne. Niestety za długo byłem dzisiaj poza domem i nie sprawdziłem, ale wierzę imtowi, że są nie prawidłowe. Ciekawe na ile początkujący modelarz poradziłby sobie z ich przeróbką? Cytuj
imt Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 najlepiej jak posiada się dwa modele tzn. MiG-15 UTI i Mig-15 bis (oczywiście oba Trumpetera) i wtedy można zamienić odpowiednią część pomiędzy zestawami. Jak założę album na jakimś serwerze to umieszczę foty. Jestem Przekonany (jak mawiają politycy), że będzie to dziś. Cytuj
gulus Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Napisano 7 Stycznia 2006 Polecam serwer http://users.imagevenue.com Nielimitowana ilość fotek, nielimitowany transfer. Wielkość plików do 1,5 mega. Można zakładać oddzielne katalogi (do 250), można uploadować do 10 fotek jednocześnie. gulus Cytuj
imt Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 (edytowane) to jest hamulec MiG'a-15 uti: a to w SBLim: fotka 1 z: http://www.airliners.net fotka 2 z: http://siemirowice.w.interia.pl/samoloty/SBLim2A2.jpg Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Gość Cytuj
okonek Napisano 7 Stycznia 2006 Napisano 7 Stycznia 2006 najlepiej jak posiada się dwa modele tzn. MiG-15 UTI i Mig-15 bis (oczywiście oba Trumpetera) i wtedy można zamienić odpowiednią część pomiędzy zestawami. No i w ten sposob uzyska sie dwa inne modele Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi