Kermit Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Od pewnego czasu pracuję nad modelem ORP Grom w skali 1:400 firmy Mirage Hobby. Będzie on jednym z czterech (lub więcej) okrętów, jakie znajdą się na mojej dioramie. Jak na razie ukończony jest kadłub okrętu, za chwilkę dodam zdjęcia (niestety, święta są i net jest przeładowany...) Edytowane 24 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 kolego gdzie te zdjęcia bo ja tu nic nie widze :|??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2006 Za momencik pojawią się, internet jest dość przeładowany dzisiaj i mam problemy z uploadem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Ok, umieszczam zdjęcia: Czarny pasek w środku kadłuba jest kawałkiem dętki rowerowej. Ma on dwa zadania: 1. Dodatkowe uszczelnienie modelu (diorama ma być wypełniona wodą). 2. Przeniesienie środka ciężkości modelu poniżej linii wodnej (aby okręt nie przewracał się na jedną ze stron, tylko stabilnie unosił się na powierzchni wody). Miłego oglądania! Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 słabej jakości zdjęcia i pomniejsz je troche bo zaduże są :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 24 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2006 Właśnie pomniejszyłem. Co do jakości - był już wieczór, poza tym to był aparat siostry, nie znam jeszcze wszystkich jego funkcji, więc starałem się zrobić zdjęcia tak dobrze, jak tylko potrafiłem. W przyszłości może będzie lepiej... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Zamieszczam zdjęcia kolejnego etapu montażu okrętu. Niestety, pojawiło się małe niepowodzenie - nie udało mi się idealnie położyć pokładu na kadłubie, są uszczerbki. Trudno, wiele modeli jeszcze przede mną, może kolejny uda mi się wykonać idealnie... A teraz trochę zdjęć: Miłego oglądania, pozdrawiam. Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Umieszczam poniżej zdjęcia z kolejnego etapu montażu. Tym razem zostały zabudowane górne pokłady oraz łodzie ratunkowe. Pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 1 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2007 Prace nad modelem w dniu dzisiejszym zostały ukończone. Wkrótce umieszczę w galerii zdjęcia gotowego modelu. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Mi modelik tzn. Twoje prace nad nim sie podobaja. Czekam na fotki w galeri. Bledami sie nie przejmuj. Z modelu na model bedziesz lepszy. Wazne jest, ze miales radoche przy pracy nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 5 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2007 W sekcji Galeria, w dziale okrętowym zamieściłem zdjęcia ukończonego modelu. Zapraszam! Dla leniwych: Link do galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi