Jump to content

ORP Grom (1:400, Mirage Hobby) - relacja z budowy

Kermit
 Share

Recommended Posts

Od pewnego czasu pracuję nad modelem ORP Grom w skali 1:400 firmy Mirage Hobby. Będzie on jednym z czterech (lub więcej) okrętów, jakie znajdą się na mojej dioramie.

Jak na razie ukończony jest kadłub okrętu, za chwilkę dodam zdjęcia (niestety, święta są i net jest przeładowany...)

Edited by Guest

Ok, umieszczam zdjęcia:

001small.jpg 002small.jpg 003small.jpg 004small.jpg 005small.jpg 006small.jpg 007small.jpg

Czarny pasek w środku kadłuba jest kawałkiem dętki rowerowej. Ma on dwa zadania:

1. Dodatkowe uszczelnienie modelu (diorama ma być wypełniona wodą).

2. Przeniesienie środka ciężkości modelu poniżej linii wodnej (aby okręt nie przewracał się na jedną ze stron, tylko stabilnie unosił się na powierzchni wody).

Miłego oglądania!

Edited by Guest

Właśnie pomniejszyłem. Co do jakości - był już wieczór, poza tym to był aparat siostry, nie znam jeszcze wszystkich jego funkcji, więc starałem się zrobić zdjęcia tak dobrze, jak tylko potrafiłem. W przyszłości może będzie lepiej...

Pozdrowienia

Zamieszczam zdjęcia kolejnego etapu montażu okrętu. Niestety, pojawiło się małe niepowodzenie - nie udało mi się idealnie położyć pokładu na kadłubie, są uszczerbki. Trudno, wiele modeli jeszcze przede mną, może kolejny uda mi się wykonać idealnie...

A teraz trochę zdjęć:

008small.jpg 009small.jpg 010small.jpg 011small.jpg 012small.jpg 013small.jpg 014small.jpg

Miłego oglądania, pozdrawiam.

Edited by Guest

Umieszczam poniżej zdjęcia z kolejnego etapu montażu. Tym razem zostały zabudowane górne pokłady oraz łodzie ratunkowe.

015small.jpg 016small.jpg 017small.jpg 018small.jpg 019small.jpg

Pozdrawiam

Edited by Guest

Prace nad modelem w dniu dzisiejszym zostały ukończone. Wkrótce umieszczę w galerii zdjęcia gotowego modelu. Dziękuję wszystkim za wsparcie.

Pozdrawiam