Badur Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam wszystkich! Zapraszam do oglądania mojej relacji. Jest to mój pierwszy model więc prosze o pomoc i komentowanie moich poczynań. A teraz foty: Oryginał na którym się wzoruje: Pudło: 1.Silnik 2.Rama 3.Super Single Porady i komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam, jeśli chodzi o budowę modelu to jeśli przednią oś skleiłeś razem z ramą, co wynika ze zdjęć, to niestety będziesz miał problem z umiejscowieniem silnika w ramie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 TiroManiaK ja sklejałem "chińczyka", który ma taką samą ramę i silnik wklejałem przy przyklejonej przedniej osi. Wszedł bez problemu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Zgadza się przed przyklejeniem na stałe sprawdziłem czy nie będe miał z tym problemów i jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Fakt, mogę się mylić. Ja Aktualnie też kleję Volvo i najpierw musiałem umiejscowić silnik, a nastepnie zamocować przednią oś bo inaczej nie mogłem włożyć silnika..Czekam na fotki z dalszych prac.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Kolejne postępy: Rama: Silnik: Kabina, która idzie do poprawki : Mam pytanie, mianowicie jak zrobić te boczne obrysówki na dachu bardziej po boku? Ma ktoś na to jakiś inny pomysł niż dłubanie w plastiku? Foty chciałem robić dziś w naturalnym świetle ale było pochmurnie i nie miałoby to sęsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Zapowiada się ciekawie Hmm patent na obrysówki... Możesz zrobić tak jak ja w swoim Volvie bawiąc się trochę z wierceniem i szlifowaniem dziur pod obrysówki, albo bawić się w szlifowanie samych obrysówek do kształtu globu... Inny pomysł nie przyszedł mi do głowy jak na razie Na misce olejowej dopatrzyłem się nieoszlifowanego łączenia... Poza tym ok Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Jak na razie, prace nad modelem idą nieżle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Mam takie pytanko jaki kolor bardziej pasuje na chłodnice? Czarny pól-mat czy srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Oczywiście że srebrny prosze pana. Tzn nie wiem jak to wyglada w volvie ale przód na srebrno a tył na czarno ponieważ w rzeczywistosci ten element za chlodnicą jest gumowy lub plastikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Dziękuje bardzo zastosuje się do powyższej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Wedle mnie (Ja bym tak pomalował) to można by było pomalować cale na czaro (tył, boki) a przód pomalować na kolor srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Jeżeli chromowane felgi moczyłem 6h w docie-4 to chrom powinien sam zejść czy poprostu bedzie łatwiejszy do zeszlifowania? Nie wiem teraz czy powinny się dalej moczyć czy mam szlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 6h to go ani nie ruszy Ja ci proponuje do jutra przynajmniej go potrzymać, a później pod bieżącą wode, szczoteczka i jedziesz, jak coś nie zejdzie to znowu do DOTa i tak, aż zejdzie Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Aha. Dzięki i też tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Nie masz gdzieś w domu kreta ? 15 min. i było by po robocie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Tak jak mówi bodzio można w krecie ale pamietaj żeby nie moczyć go zbyt dlugo bo kiedyś zostawilem felgi w krecie na 2h i zostaly z nich tylko plastikowe kukli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Przy letniej wodzie raczej nic poważniejszego się nie powinno stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Rozumiem, przy następnym modelu o tym pomyśle. Jak narazie to widać, że chrom ładnie schodzi także poczekam. A teraz aktualka: Rama idzie jeszcze na jedną warstwe a błotniki są przyłożone: Silnik w kolorze: Zaznaczone miejsce na obrysówke (troche mi się skalpel osmknął ) : Musze robić te foty w naturalnym świetle bo kiepsko z kolorystyką wychodzi Silnik np. za ciemny, rama nie widać żeby to był czarny pół-mat. Jutro się o to postaram. Tak myśle że jutro wrzuce foty silnika w ramie z wężami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Witam po długiej przerwie! Prace kulają się powoli, bo czasami nie mam chęci, czasu i farb . Jednak zawsze coś do przodu, całośc wygląda tak: Byłoby więcej ale mam problem z maskowaniem, taśma zdziera mi farbe co z tym zrobić? Używam zwykłej taśmy papierowej, a oto jej efekty: Kolejne pytanie czy zaszpachlować miejsce łączenia deski rozdzielczej a może zrobić linie podziału? Według instrukcji między mocowaniem resora a akumulatorami powinien być kwadratowy otwór na zamocowanie filtra powietrza, a tam go nie ma. Co mam z tym zrobić? Zamontować błotniki, kabine i według tego wyciąć bądź też wywiercić ten otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 20 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2010 Nikogo nie ma do pomocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Zmień taśmę malarską na taśmę maskującą Tamiya Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Yhm, no dzięki. Pozostaje jeszcze sprawa deski rozdzielczej. Wie ktoś coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Co do brakującego otworu, to czeka Cię wycinanie tego otworu, niestety instrukcja nie informuje o tym wcześniej i potem jest problem. Tym bardziej że od wewnętrznej strony ramy ten otwór jest zaznaczony (wgłębienie w ramie od strony wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Ahhhh dziekuję bardzo, że też ja tego nie zauważyłem. Myślę, że następna aktualka będzie po zakupieniu taśmy maskujacej i kleju a ze zbieraniem kasy u mnie trochę ciężko , albo jak zamontuje filtr powietrza dla pokazania efektu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi