Rafał Kobiela Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam. W konkursie jako z pierwszym modelem startuje nie z pojazdem pancernym (jak zamierzałem), ale z samolotem. Będzie to F-22 Italerii 1:48. Ostatni samolot robiłem kilka lat temu więc proszę was o pomoc o rady. In-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Oooo jeden z najładniejszych nowoczesnych myśliwców Powodzenia! Będę kibicował I tak na początek: http://www.cybermodeler.com/hobby/builds/it/build_it_0850.shtml To tak na wypadek jakby naszła Cię potrzeba poprawiania Raptora Dokładnie to samo robię ze swoim F-22 (tylko go skończyć nie coś mogę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam. Mam dokładnie ten sam model na półce Tylko zniszczony przez kota, bratanice oraz mame:) Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 Powodzenia Jeśli mnie nie zastanie koniec konkursu to może i ja z czymś wystartuję, ale raczej będzie to coś radzieckiego/rosyjskiego Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Ostatnie zdjęcia z prac. Trochę skromnie. Zaszpachlowałem linię łączenia części kadłuba, zrobiłem kokpit (który nie załapał się na sesję, oraz podłubałem trochę przy tylnej części samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 No, no widzę konkurencja się robi . Ja niedługo też przy swoim podłubię, bo na razie Nissan odebrał mi ochoty do modelarstwa. Powodzenia i niech wygra lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Rafał, pasowałeś górę kadłuba z dołem? Moje doświadczenia z wersją 1:72 są nie najlepsze - skleiłem chyba takie 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 No, no widzę konkurencja się robi Chyba trochę za dużo powiedziane Rafał, pasowałeś górę kadłuba z dołem?... Oczywiście. Była to jedna z pierwszych czynności które zrobiłem , i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony se spasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Chyba trochę za dużo powiedziane Dlaczegóż?? Czołgi robisz świetne, więc myślę, że samoloty też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Dlaczegóż?? Czołgi robisz świetne, więc myślę, że samoloty też . Chyba trochę za dużo powiedziane Czołgi i samoloty to chyba zupełnie inna bajka. A tymczasem podłubałem trochę przy myśliwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Eh, szkoda, że nie pokusiłeś się na nowego F-22 z Academy. Główna wnęka....aż mnie trzęsie. :/ Ale no rozumiem. Zrób co się da!!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Eh, szkoda, że nie pokusiłeś się na nowego F-22 z Academy. Różnica ceny była powalająca.190zł to trochę za duża cena jak na pierwszy samolot robiony na serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Podkleiłem polistyrenem wloty powierza, żeby nie było widać bebechów . Nie bawiłem się w równe wycinanie bo w tym miejscu nie ma takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Podkleiłem polistyrenem wloty powierza, żeby nie było widać bebechów Słusznie to jeden z baboli tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Po krótkiej przerwie świąteczny apdejt. Modelik już poskładany do kupy dostał surfacera 1000. Zeszlifowałem wszystkie widoczne ubytki w szpachli. Teraz będzie to co tygryski lubią najbardziej czyli malowanie. Przepraszam za zdjęcia ale z braku odpowiedniego tła zdjęcia są jakie są. Jeżeli ktoś ma jakieś fotki pocisków do raptora prosił bym o przesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 http://www.naritafamily.com/Scalemodel/reference/Nellis2004/Nellis2004_013.JPG Sidewinder http://www.ausairpower.net/F-22A-JDAM-Bay-2S.jpg JDAM i Amraam http://www.boeing.com/defense-space/missiles/jdam/images/jdam01.jpg JDAM pod F-18 http://altair.com.pl/files/news/2008/09/i-i08-09-053gbu.jpg JDAM na wózku http://www.defenseindustrydaily.com/images/ORD_AIM-120D_Loading_F-22A_lg.jpg AMRAAM Bomba pod prawym skrzydłem jest chyba krzywo No i raczej nie kieruj się instrukcją malowania z pudełka tylko bazuj na zdjęciach.I broń Boże nie maluj go na srebrno co ostatnio jest powszechne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Hardkor skleić wszystko łącznie z kokpitem a potem malować o.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 No cóż, kolega "pancerny", więc przenosi Swoje techniki na nasze podwórko Może dać to całkiem ciekawy efekt, kto wie czy następnego nie będziemy starali się skleić podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Pewnie kilku kolgów zapyta sie teraz "jak chcesz to wszystko teraz pomalować ładnie i estetycznie jak wszystko posklejałeś i nie ma dostępy". Ja też go tak skleiłem i też da sie pomalować to ładnie i tak jak trzeba Czekam na finish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi