Wojtek B. Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Całkiem obiecująco wygląda ten "struś", nie wiem czy się zgodzisz ale tak patrząc na te zdjęcia to kolor w całości piaskowy też mu bardzo pasuje. Wszystkiego najlepszego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie martw się urodzinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Witam chłopaki! Dobrze, że Wam się podoba. Wojtek B. - prawdopodobnie dostanie piaskową bazę, a potem... się zobaczy. Dzięki za życzonka. Skoti - to już niestety ten wiek, że człowiek się zaczyna martwić urodzinami. Siwych włosów przybywa a gwarancja dawno wygasła Pozdrawiam panowie PS. Znowu spadło to białe cholerstwo. Idę wykopywać auta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 MrDyzio - ile tego śniegu spadło. Bo tutaj spadło jakieś 5 cm i jest klęska żywiołowa. dzieciaki nie chodzą do szkoły, ludzi na ulicach mało, samochody jeżdżą najwyżej 30km/h . Ja też mam swój wiek ale mam to gdzieś, ważne że w środku czuję się młodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Miałem nic nie pisać, ale już nie mogie ;) w środku czuję się młodo Smile Najważniejsze w tym przypadku, jak rozumiem, są wątroba i okolice to już niestety ten wiek, że człowiek się zaczyna martwić urodzinami. Siwych włosów przybywa Zrób sobie prezent przekraczający aktualne możliwości finansowe, a zaczniesz się martwić nie o wiek, tylko jak ukryć przed partnerką wyciągi z konta. Ryzykowne, acz działa MrDyzio - ile tego śniegu spadło. Bo tutaj spadło jakieś 5 cm i jest klęska żywiołowa Upadł duch w Irlandczykach, nie ma mowy o dumnych następcach Pearse'a i Connolly'ego... U nas miasto powoli pogrąża się w zaspach, ale nic to. Weekend jest, można sankami śmigać. Nie mam automobilu, więc nie muszę odśnieżać machiny MrDyzio - jak rozumiem, oblicze kierowcy dobrałeś tak, by odzwierciedlało twój aktualny stan ducha? Może zapnij go w jakieś pasy i przykuj do fotela , bo za chwilę gotów się w Hulka zmienić ... Swoją drogą, bardzo dynamiczna buźka jak na GW... No i oczywiście - najlepsze życzenia, jak wpadniesz do Warsiawy, uczcimy urodziny mniej kompiuterowo. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 MrDyzio - ile tego śniegu spadło. Bo tutaj spadło jakieś 5 cm i jest klęska żywiołowa. dzieciaki nie chodzą do szkoły, ludzi na ulicach mało, samochody jeżdżą najwyżej 30km/h . Ja też mam swój wiek ale mam to gdzieś, ważne że w środku czuję się młodo Eee... dzisiaj to słabo spadło, chyba ze 4 cale. Ale i tak część ludzi się wystraszyło Więc jak już przebrnąłem przez boczne dróżki do autostrady to tylko kurz i śnieg za mną wirował Weekend przed świętami było kiepsko. Spadło bodajże z 60-70 cm śniegu (ponad 2 stopy) w ciągu 24 godzin. Ja się wygrzebałem na drugi dzień, ale sporo siedziało w domach przez 3 dni Duchem czuję się nadal młodo, ale mijające latka czasem dają do myślenia... MrDyzio - jak rozumiem, oblicze kierowcy dobrałeś tak, by odzwierciedlało twój aktualny stan ducha? Może zapnij go w jakieś pasy i przykuj do fotela , bo za chwilę gotów się w Hulka zmienić ... Swoją drogą, bardzo dynamiczna buźka jak na GW...No i oczywiście - najlepsze życzenia, jak wpadniesz do Warsiawy, uczcimy urodziny mniej kompiuterowo. Pozdrawiam! Hehe... ta główka woźnicy najbardziej mi podpasowała, chociaż inne w tym zestawie też są niezłe Dzięki za życzenia, co do zaproszenia do Warszawy to trzymam za słowo, tylko nie wiadomo jeszcze kiedy... Póki co dołek mija, małżonka porwała mnie na kolację po pracy (i dała błogosławieństwo na zakupy modelarskie), a jutro (tj. sobota) imprezka. Jak ktoś ma po drodze to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Wzniosę toast w czasie dzisiejszej bitwy w WH40k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 no ładnie ładnie czekam na całą kabinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 małżonka porwała mnie na kolację po pracy (i dała błogosławieństwo na zakupy modelarskie) Grypa, ani chybi trzymam za słowo, Oj, mowa.... Po drodze weź Skotiego ze szmaragdowej wyspy - zima straszniasta, ale wiosna będzie nasza ;) A może nawet pani minister Kopacz nie skasuje prawa do palenia, kto wie ;) A przy okazyi- Mr.Dyziu, czy figurki 28mm RalPartha to jeszcze w USA można w sklepach kupić? Czy już tylko ebay? I pozdro dla żony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Jak tam idą pracki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Jak tam idą pracki ?? Prace posuwają się do przodu, tylko nie miałem okazji aktualizować tematu. Musiałem kompa przebudować Tak więc czas zapodać zmiany jakie zaszły. Woźnica nabrał kolorków: Powstali też koledzy piechociarze wspierający kurczaka: Woźnica wylądował na swoim miejscu, czyli za kierownicą Kabina dostała górną ramę, rury wydechowe i wyrzutnię rakiet: Przy pomocy jurorów z programu "Jak oni tańczą?" zostali wybrani nieszczęśni przeciwnicy naszych zbrojnych : Stwierdziłem, że skoro projekt się rozrasta to czas zadbać o odpowiednią podstawkę, którą też zacząłem dłubać... Na dzisiaj tyle. Miejmy nadzieję, że jutro ciąg dalszy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 Ha, co nieco udało się powalczyć. Tym razem skupiłem uwagę na kurczaczku... który otrzymał polewaczkę Potem dostał kolorek bazowy: A potem dopadło go chyba jakieś choróbsko bo mu powyłaziły plamy jakieś... i trochę się pobrudził... A tak wyglądają nóżki: Idę trochę podłubać podstawkę i być może figurki. Pozdrawiam ... jeśli ktoś tu jeszcze zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 warhammerowcy na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Wielbiciele machin kroczących- także Postaw paskudę przy podstawce, bo ciężko uchwycić wielkość dwunoga. Pochwalę się, że nabyłem takie stworki : http://www.tanksandtrolls.co.uk/images/miniatures/Starship%20Troopers/Troopers/MI%20nighthawk%20(1).JPG http://www.tanksandtrolls.co.uk/images/miniatures/Starship%20Troopers/Troopers/MI%20chickenhawk.JPG I tak się właśnie waham, czy ich w jakieś pierwszowojenne barwy nie przystroić, ale przykład twoich patriotycznych malowań z "przyszłosci" zaczyna mnie od tego pomysłu powoli odwodzić... Zastanawiam się zresztą, czy przypadkiem nie tworzysz dioramki "Tłumienie przez Tusk Force zamieszek w wygłodniałej Warsiawie " ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 no wreszcie cos ruszyło gratz lecisz z kurczakiem do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 4 Marca 2010 Autor Share Napisano 4 Marca 2010 Dzięki chłopaki za doping, bo się już zacząłem martwić, że wpadłem w mroki niepamięci LordDisneyland kurczak niedługo wpadnie na podstawkę, która nabiera kształtów i kolorów (o czym za chwilę). Fajne stworki zanabyłeś. Można wiedzieć gdzie? I jak duża po nich dziura w budżecie? Cieszę się, że moje patriotyczno-futurystyczne klimaty się podobają. Nie będzie to tłumienie zamieszek, a raczej obrona wschodniej rubieży A teraz do konkretów. Jak wspomniałem, podstawka zaczęła nabierać kolorów i kształtów. Głazy i inne kamyczki pomalowałem na szaro i porzecierałem suchym pędzlem (2 kolory). Wychudzony delikwent dostał nieco kolorków na bladej twarzyczce. Wylądowała też koło niego trochę zużyta tarcza. Kolejna komisja kwalifikacyjna wyłoniła wreszcie przedstawicieli hordy usiłujących przekroczyć nielegalnie granicę. Dwóch delikwentów sklejonych i zapodkładowanych. Tyle na dziś... Wspierajcie i utulajcie w zapale bo trza się wyrobić w terminie. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Witam Podstawka nabiera rumieńców, bardzo mi się podoba. Wiesz już jak rozmieścisz figurki na niej . Oto moja sugestia , na środku daj powiewającą naszą flagę o wokół niej okrążonych przez szkielety "obrońców" ewentualnie flagę umieść na tej chodzącej puszce . Będzie to taki nasz Gandamak tyle że wygrany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Fajne stworki zanabyłeś. Można wiedzieć gdzie? I jak duża po nich dziura w budżecie? Słuchaj, zupełnym przypadkiem w warszawskim WCM, po 10 zł sztuka mimo pudełkowej ceny 20 i 25 dolców [miły przelicznik ] No cóż, gra Starship Troopers przestała być popularna sporo czasu temu...ja zresztą dowiedziałem się o jej istnieniu dopiero po zakupie modeli! [no i paru zestawów figurek, bo się opanować nie mogłem ] Nie będzie to tłumienie zamieszek, a raczej obrona wschodniej rubieży Toś mnie uspokoił.Proponuję jednego uzbroić w sierp albo młot bojowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 ieszę się, że moje patriotyczno-futurystyczne klimaty się podobają. Nie będzie to tłumienie zamieszek, a raczej obrona wschodniej rubieży a może lepiej jakaś wojna z szwedami-wikingami albo złymi niedorymi bałtami(litwa,łotwa,estonia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Skoro Polak, to dał bym maszynie jakąś nazwę własną, np. z któregoś Shermana z 1.DPanc . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Skoro Polak, to dał bym maszynie jakąś nazwę własną piast,zawisza,chrobry albo jagienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Abo "Kaczor";). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 piastlech, żubr, tur, okocim, warka lub najbardziej "polskie z polskich": ŚLIWOWICA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Eee, musi być bardziej "pańsko" i koniecznie w związku kulturą tzw. wysoką - Pan Twardowski, Pan Jowialski, Pan Zagłoba, Pan Tadeusz... Albo też - nawiązując niejako ;) do propozycji przedmówcy - "Papcio Chmiel" Na ławce rezerwowych- łacińska sentencja "Ego Te Absolvo" , bo my, Polacy, z zasady uraz nie chowamy I pomyśleć, że dopiero co PanDyzio narzekał na brak odzewu na warśtat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 Pan Tadeusz... Owszem, "pańsko" i jak najbardziej polsko, ale "Papcio Chmiel" po prost wymiata! Parafrazując jednego gościa: YES! YES! YES! (ale z lepszym skutkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi