HiTower Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Tak na szybko jaki model jest każdy widzi : Kalkomanie do niego : PS1. Wyprzedzając pytanie - model do zrobienia "złotego" czeka. Kilka fot z prac : PS2. Kolor wlotu do silnika,i krawędzie natarcia pomalowane są farbą HUMBROL POLISHED ALUMINIUM,nie babrałem się w chromowanie - efekt dla mnie jest zadowalający. PS3. Co do samego modelu,plastik strasznie miękki,bardzo delikatne linie podziału w niektórych miejscach aż za bardzo ale za to bardzo dokładne,okienka porażka,mało detali doczepianych jak anteny,drenaże i inne wystające elementy. PS4. Dzisiaj odbyło się pierwsze moje w życiu Sidoluksowanie (jest git),nigdy nie robiłem tego ponieważ używałem do tych modeli farb tylko błyszczących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Witam , kolego kirek ;) I tak jak na l.net.pl dopinguję co sił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Witam , kolego kirek ;) I tak jak na l.net.pl dopinguję co sił ;) Tam chyba tylko czekają na gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 piękna maszyna się szykuje kibucuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Również witam cie kirek Czekam na dalszy postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 super, też mam tą maszynę w planach świetnie Tobie idą prace widzę, że wkleiłeś okienka Zvezdy czyli czeka Cię maskowanie, czym planujesz to zrobić taśmą czy maskolem? ciekawi mnie też jak się nakładają kalki których używasz Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 super, też mam tą maszynę w planach świetnie Tobie idą prace widzę, że wkleiłeś okienka Zvezdy czyli czeka Cię maskowanie, czym planujesz to zrobić taśmą czy maskolem? ciekawi mnie też jak się nakładają kalki których używasz Jędrek Po pierwsze to w modelu brakuję 3 okien po każdej stronie To jak ktoś będzie chciał się bawić w oszklenie.Wczoraj tak patrzyłem na kalkomanię i model - okna będą zamalowane na ciemny szary jak w innych modelach,w których można dostać właśnie taką kalkomanię z oknami szarymi.Czemu??A tak jakoś wyszło . Po drugie - też się bałem,że ta kalka będzie się źle nakładała ale jest extra.Część trzeba wyciąć przy krawędziach a część wycina się jak inne kalkomanie.Jest gruba,nie łamię się idealnie się nakłada jakby była dokładnie do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 dzięki za odpowiedź zaskakuje brak właściwej liczby okienek w modelu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Jako,że jest okres świąteczny i kompletnie nie mam weny twórczej to zacząłem kraść : Oto 4 anteny i kilka drenaży (zakryte są tym kawałkiem plastiku),których brach w modelu ZVEZDy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Pierwsze malowanko dwóch warstw,jak wyschnie czyli jutro usuwanie skaz,matowienie i kolejna warstwa ostatnia bieli w połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 No, no. W ładnym tempie Ci to idzie Malujesz aero czy sprayem? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HiTower Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 No, no. W ładnym tempie Ci to idzie Malujesz aero czy sprayem? ;> Starym ruskim sprzętem składanym z dwóch daję radę od około 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 HiTower, proponuję polerowanie białej matowej na wysoki połysk, następnie mycie i malowanie już białą z połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi