Dexter Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Zestaw składa się z 2 figurek, jedna prezentowana wcześniej przez Rooberta, oraz druga - strażnik. Figurki są dobrej jakości, bez nadlewek i pęcherzyków. Zestaw zawiera dodatkowo podstawkę żywiczną z murem. Bez problemu można na niej upchnąć obie figurki. Dołączono oczywiście kalki (1 listek), fototrawiony pas do mausera, bagnet, odznaczenie Virtuti Military oraz orła. Taki mały bonusik - foliowa naklejka z orłem i napisem "Westerplatte 1939" - na winietkę. A oto i fotografie. Foto 1: Całość Foto 2: Oficer vel Raginis Foto 3: Wartownik Foto 4: Pudło i podstawka: Przy okazji zakupiłem też akryle Lifecolor dedykowane do umundurowania polskiego z okresu września 39. Zestaw zawiera podstawowe barwy do umundurowania i oporządzenia. Jeszcze nie testowałem. Foto 5: Akrylki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Foto 2: Oficer vel Raginis Z tego co mi wiadomo, kapitana Władysława Raginisa nie było na Westerplatte. Walczył i zginął pod Wizną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Foto 2: Oficer vel Raginis Z tego co mi wiadomo, kapitana Władysława Raginisa nie było na Westerplatte. Walczył i zginął pod Wizną. Dziękuję za tą cenną informację Figurka ta jest sprzedawana osobno właśnie jako kpt. Raginis, lub właśnie w powyższym zestawie ze strażnikiem a'la Westerplatte. Nic na to nie poradzę Oto i recenzja Rooberta plus pudło samej figurki oficera: viewtopic.php?t=17605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Poglądowo przedstawiam pomalowaną figurkę oficera. Do malowania użyłem powyżej przedstawionych farb, a także washy i farb Vallejo. Do skończenia - poprawka oczu i dorobienie smyczy do pistoletu. Figurka jest na "blacie roboczym", gdyż docelowo stanie na dioramie. Foto 1: Foto 2: Foto 3: Foto 4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi