Skocz do zawartości

Ferrari 612 "China Tour" (Revell 1:24)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zacząłem kolejny model - Ferrari w specyficznym malowaniu i z wieloma naklejkami

ct02rh6vr.jpg

W tym celu kupiłem taki zestaw kalkomanii

612-china-toura.jpg

Chcę zrobić wersję srebrnego z czerwonym przodem gdyż wersja czerwono-srebrna wymaga przerobienia wzorów foteli i kanapy oraz 2-kolorowego ich malowania a nie chce mi się tego robić - wolę poświęcić więcej czasu na waloryzację - poza tym czerwonych Ferrari będę mieć sporo więc ten będzie inny.

A skoro mowa o waloryzacji - zacząłem od silnika:

filtry powietrza by Revell

612-1.jpg

by Ferrari

093_G.jpg

nakleiłem stickersy z zestawu Crazy Modelers i teraz będzie tak

612-2.jpg

Następnie zająłem się przednimi fotelami, gdyż to co zaoferował Revell bardzo mało ma wspólnego z rzeczywistością.

Nie mam zdjęć sprzed przeróbek - można zobaczyć TUTAJ

W oryginale fotele wyglądają tak

078_G.jpg

077_G.jpg

076_G.jpg

Jak widać wielu elementów wogóle nie ma. Kilka godzin przeróbek, doróbek i...

612-3.jpg

612-4.jpg

Zauważyłem, że zapomniałem o "Cavallino" na zagłówku

front_rearseats.jpg

- szybko dokleiłem

612-5.jpg

pasy założyłem aby sprawdzić czy jest OK

Teraz jeszcze troszkę szlifowania tu i ówdzie, ponownie podkład i biorę się za kolejne przeróbki/doróbki

Napisano

W ramach odpoczynku po robocie przy fotelach zająłem się innymi elementami i...

zrobiony wydech

612-6.jpg

- Gunze Silver C8 + Tamiya Weathering D + papierek z paczki po papierosach (firmy nie pamiętam)

zrobione koła

612-7.jpg

612-8.jpg

- Gunze Chrome Silver 211 + clear C155 + wentylki A+Club TM001

Napisano

Rozpocząłem pracy przy silniku. Dodałem kabelki:

612-9.jpg

612-10.jpg

- blok silnika = GAIA Silver 009, dekle zaworów = Alclad Steel ALC-112, cieniowanie = zestaw Tamiya D, kabelki = Tuner Model Manufactory T2M-2003B

pokrywa

612-11.jpg

612-12.jpg

- pokrywa = Scale Motorsport Faux Fabrix Textured Spray Paint Red 5502, paski = Bare-Metal Chrome, śruby = Hobby Design 0,75 mm HD07-0007 i 0,5 mm HD07-0002

Napisano

wuen muszę przyznać, że śruby na pokrywach wyglądają niesamowicie Wydech również wyszedł wspaniale Ja także posiadam zapas paczek po papierosach. Palący koledzy zaopatrzyli mnie w tak przydatny materiał

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Dla uzmysłowienia sobie wielkości...

612-13.jpg