wuen Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Zacząłem kolejny model - Ferrari w specyficznym malowaniu i z wieloma naklejkami W tym celu kupiłem taki zestaw kalkomanii Chcę zrobić wersję srebrnego z czerwonym przodem gdyż wersja czerwono-srebrna wymaga przerobienia wzorów foteli i kanapy oraz 2-kolorowego ich malowania a nie chce mi się tego robić - wolę poświęcić więcej czasu na waloryzację - poza tym czerwonych Ferrari będę mieć sporo więc ten będzie inny. A skoro mowa o waloryzacji - zacząłem od silnika: filtry powietrza by Revell by Ferrari nakleiłem stickersy z zestawu Crazy Modelers i teraz będzie tak Następnie zająłem się przednimi fotelami, gdyż to co zaoferował Revell bardzo mało ma wspólnego z rzeczywistością. Nie mam zdjęć sprzed przeróbek - można zobaczyć TUTAJ W oryginale fotele wyglądają tak Jak widać wielu elementów wogóle nie ma. Kilka godzin przeróbek, doróbek i... Zauważyłem, że zapomniałem o "Cavallino" na zagłówku - szybko dokleiłem pasy założyłem aby sprawdzić czy jest OK Teraz jeszcze troszkę szlifowania tu i ówdzie, ponownie podkład i biorę się za kolejne przeróbki/doróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 No i fajnie - szykuje się kolejny dobry model w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 W ramach odpoczynku po robocie przy fotelach zająłem się innymi elementami i... zrobiony wydech - Gunze Silver C8 + Tamiya Weathering D + papierek z paczki po papierosach (firmy nie pamiętam) zrobione koła - Gunze Chrome Silver 211 + clear C155 + wentylki A+Club TM001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Rozpocząłem pracy przy silniku. Dodałem kabelki: - blok silnika = GAIA Silver 009, dekle zaworów = Alclad Steel ALC-112, cieniowanie = zestaw Tamiya D, kabelki = Tuner Model Manufactory T2M-2003B pokrywa - pokrywa = Scale Motorsport Faux Fabrix Textured Spray Paint Red 5502, paski = Bare-Metal Chrome, śruby = Hobby Design 0,75 mm HD07-0007 i 0,5 mm HD07-0002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 wuen muszę przyznać, że śruby na pokrywach wyglądają niesamowicie Wydech również wyszedł wspaniale Ja także posiadam zapas paczek po papierosach. Palący koledzy zaopatrzyli mnie w tak przydatny materiał Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Dla uzmysłowienia sobie wielkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi