Jump to content

Schwerer Panzerspahwagen (kommandowagen) 1:35 Dragon

Mierzu
 Share

Recommended Posts

Witam! Model złożony przez mojego kolegę, który "polecił" mi go pomalować w zimowym kamo. Malowanie fikcyjne, nie wiem nawet czy takie było, ale miałem okazję pierwszy raz malować coś aero w 1:35 i wniosek nasuwa się jeden. W 1:35 jest o wiele łatwiej operować aero.

100_1456-2.jpg

100_1416-1.jpg

100_1450-2.jpg

100_1419-2.jpg

100_1462-2.jpg

• 3 months later...
Jak zrobiłeś motyw odchodzącej farby??

Na modelu tym zastosowałem metodę " na lakier do włosów".

Czytajcie ludzie ze zrozumieniem.

Malowanie fikcyjne nie jest.

Jeśli pod bielą jest dkgb - to takie śmigały..a tym bardziej w zimowym kamuflażu.

Co do "podoba się, nie podoba się" - oczywistym jest, że merytorycznie NIKT nie jest w stanie powiedzieć, czy kamuflaż dobrze zszedł i jak, więc wtrącę co ja bym.

Zdjął go jeszcze nieco w wejściu, przy otworach strzelniczych,klapach inspekcyjnych, puścił więcej smarów z odboi, stonował rdzę na wydechach(na fotkach dość świeża jest) i naniósł syfku w koło wieży(droga do łopat/narzędzi)

Oczywiście, model jest ładny - i nie piszę tego wszystkiego w celu zdyskredytowania go.

p.

Szczerze pisząc ( mam nadzieję, że nie czyta tego właściciel modelu), to nie przyłożyłem się do jego wykonania ( malowałem go praktycznie jedno po drugim, bez oczekiwania na wyschnięcie), do tego zrobiłem moim zdaniem średnie zdjęcia. Przymierzam się do zrobienia drezyny z UM w skali 1:72, ale to kiedyś.

Pod kolorem białym jest dunkelgelb ( na zdjęciach trochę podchodzi pod kolor zielony).

Tutaj trzy fotki, trochę poprawione:

100_1419A.jpg

100_1418A.jpg

100_1416A.jpg

Dziękuję za opinie.