Mierzu Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Witam! Model złożony przez mojego kolegę, który "polecił" mi go pomalować w zimowym kamo. Malowanie fikcyjne, nie wiem nawet czy takie było, ale miałem okazję pierwszy raz malować coś aero w 1:35 i wniosek nasuwa się jeden. W 1:35 jest o wiele łatwiej operować aero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silent Hunter Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Fajnie wygląda z tym zimowym kamuflażem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 Fajnie wygląda z tym zimowym kamuflażem Na żywo o niebo lepiej. Na modelu tym zastosowałem metodę " na lakier do włosów". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzikichomik Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Jak zrobiłeś motyw odchodzącej farby?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Jak zrobiłeś motyw odchodzącej farby?? Na modelu tym zastosowałem metodę " na lakier do włosów". Czytajcie ludzie ze zrozumieniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Fotki niem bardzo ale widać że fajna drezynka wyszła. Pozdrawiam Rafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Malowanie fikcyjne nie jest. Jeśli pod bielą jest dkgb - to takie śmigały..a tym bardziej w zimowym kamuflażu. Co do "podoba się, nie podoba się" - oczywistym jest, że merytorycznie NIKT nie jest w stanie powiedzieć, czy kamuflaż dobrze zszedł i jak, więc wtrącę co ja bym. Zdjął go jeszcze nieco w wejściu, przy otworach strzelniczych,klapach inspekcyjnych, puścił więcej smarów z odboi, stonował rdzę na wydechach(na fotkach dość świeża jest) i naniósł syfku w koło wieży(droga do łopat/narzędzi) Oczywiście, model jest ładny - i nie piszę tego wszystkiego w celu zdyskredytowania go. p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted May 2, 2010 Author Share Posted May 2, 2010 Szczerze pisząc ( mam nadzieję, że nie czyta tego właściciel modelu), to nie przyłożyłem się do jego wykonania ( malowałem go praktycznie jedno po drugim, bez oczekiwania na wyschnięcie), do tego zrobiłem moim zdaniem średnie zdjęcia. Przymierzam się do zrobienia drezyny z UM w skali 1:72, ale to kiedyś. Pod kolorem białym jest dunkelgelb ( na zdjęciach trochę podchodzi pod kolor zielony). Tutaj trzy fotki, trochę poprawione: Dziękuję za opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts