Mierzu Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Witam! Model złożony przez mojego kolegę, który "polecił" mi go pomalować w zimowym kamo. Malowanie fikcyjne, nie wiem nawet czy takie było, ale miałem okazję pierwszy raz malować coś aero w 1:35 i wniosek nasuwa się jeden. W 1:35 jest o wiele łatwiej operować aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silent Hunter Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Fajnie wygląda z tym zimowym kamuflażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Fajnie wygląda z tym zimowym kamuflażem Na żywo o niebo lepiej. Na modelu tym zastosowałem metodę " na lakier do włosów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Jak zrobiłeś motyw odchodzącej farby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Jak zrobiłeś motyw odchodzącej farby?? Na modelu tym zastosowałem metodę " na lakier do włosów". Czytajcie ludzie ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Fotki niem bardzo ale widać że fajna drezynka wyszła. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Malowanie fikcyjne nie jest. Jeśli pod bielą jest dkgb - to takie śmigały..a tym bardziej w zimowym kamuflażu. Co do "podoba się, nie podoba się" - oczywistym jest, że merytorycznie NIKT nie jest w stanie powiedzieć, czy kamuflaż dobrze zszedł i jak, więc wtrącę co ja bym. Zdjął go jeszcze nieco w wejściu, przy otworach strzelniczych,klapach inspekcyjnych, puścił więcej smarów z odboi, stonował rdzę na wydechach(na fotkach dość świeża jest) i naniósł syfku w koło wieży(droga do łopat/narzędzi) Oczywiście, model jest ładny - i nie piszę tego wszystkiego w celu zdyskredytowania go. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Szczerze pisząc ( mam nadzieję, że nie czyta tego właściciel modelu), to nie przyłożyłem się do jego wykonania ( malowałem go praktycznie jedno po drugim, bez oczekiwania na wyschnięcie), do tego zrobiłem moim zdaniem średnie zdjęcia. Przymierzam się do zrobienia drezyny z UM w skali 1:72, ale to kiedyś. Pod kolorem białym jest dunkelgelb ( na zdjęciach trochę podchodzi pod kolor zielony). Tutaj trzy fotki, trochę poprawione: Dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi