Skylin3 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam! Kolejny grubasek skończony, po raz kolejny silvia s13 ale w trochre bardziej ekstremalnej wersji. Założenia w większości wykonałem, do ideału sporo brakuje, ale przy tej ilości zmianach i ich poziomie, ciężko zrobić tak żeby wyglądało jak prawdziwe. Cały czas się tego ucze. Dosyć gadania: - Nowa podłoga zintegrowana z tunelem środkowym - Nowe boczki drzwiowe (handmade) - Przekształcenia na podłodze, otowry paseczki. - Wnetrze pod kolor kasty - Czarna deska i panel przy ręcznym i mieszkiem zmiany biegów - Pomalowae detale kokpitu, guziczki itp. - Nowe kierownica (dzieki Łukasz) - Nowy fotel - Gaśnica wraz z mocowaniem, (handmade) - Jakis kabelek przez środek - Pedały (handmade) - Kolor wnętrza w kolorze nadowzia + lekki wash. - Klatka (handmade) - Mechanizm otwierania drzwi (handmade) - Nowe nadkola (handmade) - Nowe kielichy (handmade) - Sciana grodziowa boki komory wraz z przetłoczeniami. - Listwa miedzy komorą a lampami - Uszczelki łączące komore z kastą. - Chłodnica + wlew+ okablowanie (handmade) - Kolor komory pod kolor nadwozia. + wash (handmade) - Ochrona termiczna na nadkolu i w grodzi (handmade) - Zbiornik wyrównywania chlodnicy (handmade) - Skrzynka z bezpiecznikami (handmade) - Akumulator (handmade) - Zbiornik z płynem hamulcowym + okablowanie. (handmade) - Części ABS'u (handmade) - Zbiornik z wspomaganiem (handmade) - Wzmocnienia maski + pomalowane + ochrona termiczna +wash - Skrzynia biegów - Blok silnika wykonany od podstaw (handmade) - Przetłoczenia na wszystkich stronach bloku (handmade) - Pokrywa zaworów + malowanie (handmade) - Alternator - Paski klinowe (handmade) - Koła pasowe (handmade) - Cały silnik w pełni kompatybilny ze skrzynią biegów - Filt oleju (handmade) - Układ dolotowy (handmade) - Kolektor wydechowy w kształcie barana (handmade) - Kompletne turbo ślimak i cześć cieplna. (handmade) - Drut podtrzymujący otwartą maskę (składa sie i rozkłada- przymocowany w komorze) - Zapinki sylikonowe (handmade) - Inter cooler + orurowanie + wash +zapinki (handmade) - Bezpośredni dolot zimnego powietrza ze zderzaka do silnika (handmade) - Cała masa kabli w silniku - Nowe kompletne ospojlerowanie (handmade) - Wyciety seryjny grill (zimnego powietrza nigdy za wiele) - Usunięte przetloczenia z boku auta itp. - Przeróbka na truck - Wanna, wszystkie scianki - Wycięte miejsce na szybe w wannie + ramki+ szyba (handmade) - Usunięta listwa z światłami, zostały tylko 2 małe światelka - Nowy kolor motip - Panellines - Ramki szyb, uszczelki szyb - Numer startowy oraz inne kalki na szybie - Niskoprofilowane opony (handmade) - Nowe felgi Enkei Racing GTC 01 + nowy kolor - "Szkiełka w lusterkach" - Pomalowane lampy, przód tył + uszczelki - Jakieś kalkomanie na karoserii - Nowe tarcze hamulcowe + zaciski (handmade) - Wycieraczki tylko z przodu 2x - Nowa przednia szybya (handmade) - Łączenia klatki z rozpórką - Opona na pace. - Pomalowane lampy przód tył + nowe kierunki (handmade) Model wystapił w grudniowym GT: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Gratuluję artykułu Bardzo ładna i spójna koncepcja. Podoba mi się to, że tuning nie jest przesadzony ani udziwniony. Pozwolę sobie jednak odrobinę ostudzić tą euforię. Jak na Tuningowany pojazd to lakier jest wyjątkowo słaby... rysy na masce i prawym lewym nadkolu, jakieś wgłębienia na dachu i wszechobecna skórka pomarańczowa. Śruby w felgach mogłeś malnąć na jakiś chrom albo przynajmniej zwashować. Komora silnika całkiem ładnie wyszła, ale też widzę sporo niedociągnięć, które rażą w oczy. Czarny element na pokrywie silnika niedomalowany w kilku miejscach. Sprężarka... nie rozumiem o co chodzi z tą "biedronką" na jej wlocie... paskudnie wygląda i nie jest wyszlifowana po wykonaniu otworów. Same otwory są w totalnym nieładzie... mało estetyczne. Czarny pasek u podstawy jest prosty jak 2m sznurka w kieszeni - mogłeś chociaż taśmą maskującą owinąć element przed malowaniem. Akumulator... fajnie, że go zrobiłeś, ale mogłeś jeszcze go podłączyć. Jeżeli to wersja WiFi to zwracam honor. Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skylin3 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Tak to już jest z moimi modelami że kuleją detale. Sam wiem że jest masa małych niedoróbek m.in te o których tu wspomniałeś, jednak cały czas się uczę i będe pracował nad jakością wykonania. dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Tak to już jest z moimi modelami że kuleją detale. Sam wiem że jest masa małych niedoróbek m.in te o których tu wspomniałeś, jednak cały czas się uczę i będę pracował nad jakością wykonania. dzięki za komentarz Cieszy mnie to, że pracujesz nad swoim warsztatem. Każdy z nas musi ciągle się uczyć, aby być lepszym Ja się staram z modelu na model robić coraz lepiej Najważniejsza jest motywacja i samozaparcie Też nieraz ostro sklinam jak coś mi nie wyjdzie, ale się nie poddaję Trzymam kciuki że się nie poddasz i że każdy następny model będzie lepszy od poprzedniego Detale dopracujesz i będzie git Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Lista modyfikacji jest naprawdę porażająca . Czy model nie miał silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skylin3 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Lista modyfikacji jest naprawdę porażająca . Czy model nie miał silnika? Niby miał, ale hisotia tego modelu jest bardzo dluga, kupiłem jako wrac z silnikiem, ktory poszedł do białej s13(jest na fotkach).. tej niebieskiej w ogóle nie miałem robic, jednak się zdecydowałem na projekt trucka, zrobiłem wanne itp. postanowiłem zrobic body. Maske odpowiednio wcześniej wkleiłem, bo nie bylem na siłach zrobienie samemu silnika w wakcje bylo duzo czasu wiec postanowiłem zmierzyc się z tym zadaniem. zrobiłem też komore całą od podstaw oraz cały silnik.. dlatego tyle zmin jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi