Skocz do zawartości

[In-box] U-Boot VIIC/41 Atlantic version 1:72 Revell

Epheli

Rekomendowane odpowiedzi

Faza na U-booty trwa , przedstawiam in-box gigantycznego modelu VIIC/41 w skali1:72, będzie on bazą do sporego projektu, o którym będę informował w następnych postach.

sf1.jpg

sf2.jpg

sf3.jpg

w porównaniu z klasyczną bateryjką paluszkiem

sf4.jpg

sf5.jpg

sf6.jpg

sf7.jpg

sf8.jpg

sf9.jpg

sf10.jpg

sf11.jpg

sf12.jpg

sf13.jpg

sf14.jpg

sf15.jpg

sf16.jpg

sf17.jpg

sf18.jpg

sf19.jpg

sf20.jpg

sf21.jpg

sf22.jpg

sf23.jpg

sf24.jpg

sf25.jpg

sf26.jpg

Sporo wzorów malowań

sf27.jpg

sf28.jpg

sf29.jpg

sf30.jpg

sf31.jpg

sf32.jpg

• Super Moderator

Gratuluję modelu Tez kiedyś o nim myślałem, ale jego rozmiar 93 cm nieco ostudził mój zapał. Będziesz go robił klasycznie zamkniętego czy też masz zamiar rozcinać kadłub w kilku miejscach wstawiając w nie gotowe żywiczne przedziały z firmy CMK ?

• Super Moderator
Kurczaki odkryto moje plany ;), na szczęście to nie wszystko co planuję.
hahahaa Nie trudno było bo sam się noszę / nosiłem z takim zamiarem. Kiedy zamierzasz zaczynać go bo może bym i ja się skusił i zaczęlibyśmy razem takie cudo montować.. ?

ez kiedyś o nim myślałem, ale jego rozmiar 93 cm nieco ostudził mój zapał.

u mnie jest podobnie, tego typu okręty w 1:72 sobie odpuszczam stawiając w zamian na 1:144

a modelik sam w sobie zacny, z chęcią popatrzę na Twoje zmagania

Jędrek

Mam nadzieję, Epheli, że blachy już do Ciebie jadą.

Życze udanego modelu i z przyjemnością będę śledził relację Na pewno wyjdzie lepiej niż mój. Podrzuciłbym linka do mojego warsztatu na PWM ale jakaś awaria jest...

pozdro

Kurczaki odkryto moje plany ;), na szczęście to nie wszystko co planuję.
hahahaa Nie trudno było bo sam się noszę / nosiłem z takim zamiarem. Kiedy zamierzasz zaczynać go bo może bym i ja się skusił i zaczęlibyśmy razem takie cudo montować.. ?

Marcin z wielką przyjemnością , realny termin rozpoczęcia projektu wyznacza termin zamknięcia tematu PG. Sądzę, że gdzieś w marcu zabrałbym się do roboty, byłby znakomicie robić projekt w tandemie a może i grupowy to by było.

Mam nadzieję, Epheli, że blachy już do Ciebie jadą.

Życze udanego modelu i z przyjemnością będę śledził relację Na pewno wyjdzie lepiej niż mój. Podrzuciłbym linka do mojego warsztatu na PWM ale jakaś awaria jest...

pozdro

Oby mi wyszedł przynajmniej tak dobrze jak Twój , dzięki za wsparcie. Wątek warsztatowy dogłębnie prześledzony

• Super Moderator
Marcin z wielką przyjemnością Smile, realny termin rozpoczęcia projektu wyznacza termin zamknięcia tematu PG. Sądzę, że gdzieś w marcu zabrałbym się do roboty, byłby znakomicie robić projekt w tandemie a może i grupowy Smile to by było.
Realnie patrząc to marzec to u mnie raczej wątpliwy termin... szczególnie, że jeszcze nie mam żadnych zakupów w tym kierunku poczynionych.... Chociaż kto wie, kto wie... W końcu to jeszcze trzy miesiące - zobaczę jak się sprawy potoczą. Nie mniej - jak będziesz zaczynał to będę ci kibicował lub / i dołączę się do projektu

Zastanawia mnie, co moja urocza połowica powie w kwestii prawie 100 cm skorupy Usłyszę zapewne kolejny raz pytanie: "Gdzie ty to będziesz trzymał?"

Ale cóż - hobby rządzi się swoimi prawami i przywilejami

• 3 weeks later...
Dzięki za inbox-a. Zastanawiałem się nad kupnem tego olbrzyma. Ale chyba nie będę zaczynał zbierania następnej skali. Poczekam - może ktoś wyda u-boota w 1/48

Proponuję od razu 1:1 . Może na półce się zmieści?

Dzięki za inbox-a. Zastanawiałem się nad kupnem tego olbrzyma. Ale chyba nie będę zaczynał zbierania następnej skali. Poczekam - może ktoś wyda u-boota w 1/48

Proponuję od razu 1:1 . Może na półce się zmieści?

1:1 to tylko jako miejsce do zamieszkania dla kilku rodzin.

Ale taki U-boot w 1/48 z przelatującym nad nim Condorem fajnie by się prezentował